Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.
Varm olje i en panne. Ha i griljermel, løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.
Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.
Stek bacon for seg til det har fin farge og er litt sprøtt, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.
Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Tips:
Bruk gjerne urter som rosmarin, basilikum, timian.
Tips:
Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.
Tips:
Du kan erstatte bacon med spekeskinke eller kokt skinke. Vil du ha en vegetarisk rett bruker du ost.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig