DAGENS RETT: Cæsarsalat med spekemat

Dagens rett Cæsarsalat med spekemat

(Foto: Matprat/Morten Brun)

Denne vrien på cæsarsalat bør du prøve

Cæsarsalat er blitt en favoritt. Den egner seg veldig godt som følge til norsk spekemat. Oppskriften finner du her.

Cæsarsalat er egentlig et tilbehør eller side order som det heter i USA der den stammer fra. Den ble for øvrig laget første gang på Cardinis restaurant i San Diego den 4. juli 1924, så den har et aldri så lite 90-års jubileum i disse dager.

Der ble den laget "a la minute", ved bordet, men det er det knapt noen som gjør i dag. De fleste forbinder dessuten cæsarsalaten med en middagsrett, gjerne med kylling.

I denne oppskriften får den på ny rollen som følge, men nå til norsk spekemat. En suveren middagskombinasjon på en lat julidag.

Og husk: Lag gjerne rikelig med dressing da denne holder seg godt i kjøleskapet. Slik blir det veldig enkelt å ta reprise på salaten.

Flere gode salatoppskrifter finner du her 

Skaff deg  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Cæsarsalat med spekemat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kremet cæsardressing
2 dl

Fremgangsmåte

Del opp salaten i sine enkelte blader og skyll de godt under iskaldt vann. Dersom salaten er litt slapp kan du la den ligge en stund i isvannet.

Dressingen:
Ha eggeplommer, ansjos, hvitløk eddik og sitronsaft i en foodprosessor og kjør sammen til en glatt masse. Ha i oljen litt etter litt, først dråpevis, så i en tynn stråle til dressingen blir tykk og kremaktig.
 
Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper. Spe med litt vann dersom du synes dressingen blir for tykk.
 
Krutonger:
Skjær av skorpen på det hvite brødet, del opp i terninger og stek krutongene i en panne med olje over middels varme til de er sprø.

Krydre de gjerne med det krydderet du synes er best (timian, oregano, salt, hvitløk, etc.).

Riv opp salatbladene grovt med hendene og ha dem i en bolle. Vend inn litt av dressingen og legg opp salaten i en dyp tallerken.

Legg opp spekematen og krutongene pent over salaten, høvle over fersk parmesan, og ha gjerne på litt finkuttet rødløk og ansjosfileter dersom du ønsker det.

Flere gode salater finner du her

Prøv en ny dressing - her er oppskriftene du trenger

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen