DAGENS RETT: Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje

Dagens rett Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje

(nashvilledino2)

Mens resten av måltidet godgjør seg på grillen, kan du servere dette

Kamskjell skal bare såvidt berøre grillflaten, derfor er delikatessen den perfekte forrett. Men en mettende sådan i denne komposisjonen .

Ferske kamskjell er ren luksus og må behandles med respekt. Den delikate sødmefylte smaken til tross, kamskjell tåler en del smak i tilbehøret. Enten som i denne oppskriften eller en av våre andre. 

Se våre andre oppskrifter med kamskjell 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Pastinakkskum:
Persilleolje:
1 stk
hvitløkfedd
Rødbetemarmelade:
stk
salt, grovt
1 dl
sukker, brunt

Fremgangsmåte

Rens og tørk kamskjellene. Skjær eventuelt rutemønster i toppen. Pensle med olje. Grill ett minutt på hver side. Smak til med salt og pepper. Hold varme.  

Pastinakkskum:
Skrell og skjør pastinakk i biter. Kok mør i vann. Sil og kjør i mikser med litt av kokevannet til pure. Kok opp kremfløte og la koke i 2 minutter. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper samt sitronsaft og tilsett pastinakkpureen. Kjør til skum like før servering og juster eventuelt konsistens med kokevann. 

Persilleolje:
Kok opp litt vann og blansjer persillen og hvitløken raskt og avkjøl i kaldt vann. Kjør persille og hvitløk i hurtigmixer med oljen til det blir en jevn grønn saus. Press gjennom klede. Oppbevar oljen i flaske med kork i kjøleskap. 

Rødbetemarmelade:
Bak rødbeter i grovt salt i ovnen i 40 minutter ved 175 grader. Avkjøl litt før du skreller. Eller bruk kokte rødbeter.  Skjær rødbeter i terninger a 1 x 1 cm. Kok opp balsamico og sukker til halv mengde. Tilsett rødbetene og la koke litt tid. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Se våre andre oppskrifter med kamskjell 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: nashvilledino2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen