Dagens rett

Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje

Mens resten av måltidet godgjør seg på grillen, kan du servere dette
Foto: (nashvilledino2)

Mens resten av måltidet godgjør seg på grillen, kan du servere dette

Kamskjell skal bare såvidt berøre grillflaten, derfor er delikatessen den perfekte forrett. Men en mettende sådan i denne komposisjonen .
03 Juli 2021 - 00:03

Ferske kamskjell er ren luksus og må behandles med respekt. Den delikate sødmefylte smaken til tross, kamskjell tåler en del smak i tilbehøret. Enten som i denne oppskriften eller en av våre andre. 

Se våre andre oppskrifter med kamskjell 

Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje

Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje

Fremgangsmåte

  1. Rens og tørk kamskjellene. Skjær eventuelt rutemønster i toppen. Pensle med olje. Grill ett minutt på hver side. Smak til med salt og pepper. Hold varme.  
  2. Pastinakkskum:
    Skrell og skjør pastinakk i biter. Kok mør i vann. Sil og kjør i mikser med litt av kokevannet til pure.
  3. Kok opp kremfløte og la koke i 2 minutter. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper samt sitronsaft og tilsett pastinakkpureen. Kjør til skum like før servering og juster eventuelt konsistens med kokevann. 
  4. Persilleolje:
    Kok opp litt vann og blansjer persillen og hvitløken raskt og avkjøl i kaldt vann. Kjør persille og hvitløk i hurtigmixer med oljen til det blir en jevn grønn saus. Press gjennom klede. Oppbevar oljen i flaske med kork i kjøleskap. 
  5. Rødbetemarmelade:
    Bak rødbeter i grovt salt i ovnen i 40 minutter ved 175 grader. Avkjøl litt før du skreller. Eller bruk kokte rødbeter.  Skjær rødbeter i terninger a 1 x 1 cm. Kok opp balsamico og sukker til halv mengde. Tilsett rødbetene og la koke litt tid. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Her finner du mange flotte oppskrifter med kamskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her