DAGENS RETT: Helgrillet filet av svin med sennnepsdressing eller pepperrotdressing

Dagens rett Helgrillet filet av svin med sennnepsdressing eller pepperrotdressing

Helgrillet filet er herlig helgekos

Svinefileten blir særdeles smakfull om du tilbereder den på grillen, og med en av disse dressingene blir den også ekstra saftig.

Svinefilet er som navnet antyder ekstra mørt kjøtt og trenger kort tid på grillen, så her gjelder det å følge med. Derfor er dette det siste du gjør før dere setter dere til bords. Men husk at kjøttet må hvile noen minutter før det skjæres i slik at saften ikke renner ut. 

Se våre andre oppskrifter på helgrillet filet

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Helgrillet filet av svin med sennnepsdressing eller pepperrotdressing

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

urtekrydder
1 ss
0.25 ts
0.25 ts
0.5 ts
0.25 stk

Fremgangsmåte

Gni inn fileten med krydder.Grilltiden er avhengig av hvordan du ønsker kjøttet stekt.

Kjøttet stekes på grillrist over høy varme, ca. 4-5 minutter på hver side. La fileten ettersteke på svakere varme.

Indrefilet blir etterstekt ved middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Ytrefilet trenger noe lengre tid.

La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres opp. Da forhindrer du at kjøttsaften renner ut.

Dressing:
Bland sammen alle ingrediensene og la dressingen stå og trekke en stund før servering.

Server med salat samt disse båtpotetene som du fint kan lage på grillen. 

Tips:
Dressinger setter en ekstra piff på grillretter. De er enkle å lage istand på forhånd. Og holder seg opp i mot en uke i kjøleskap i boks med tett lokk.

Se våre andre oppskrifter på helgrillet filet

Her får du veldig mange oppskrifter på herlige grillretter

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen