DAGENS RETT: Svinefilet med soppsaus

Dagens rett Svinefilet med soppsaus

(gbh007)

Svinefilet servert på denne måten er super søndagsmiddag

Svinefilet er både lettlaget og smakfullt, og med soppsaus til får du enten brukt noe av høstens soppfangst eller bruke sjampinjong fra butikken. Denne oppskriften klarer alle.

Svinefilet er både mildt og mørt, og ikke minst fleksibelt på kjøkkenet. Trenger du flere ideer til hva du kan gjøre med råvaren, finner du det på våre sider.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Svinefilet med soppsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

400 stk
3 ss
0.5 dl

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 4 skiver. Varm 1,5 ss smør i en panne og brun kjøttet på alle sider, Skru ned varmen og stek videre til gjennomstekt, men ikke tørt. Det skal være fast, men ikke hardt når du trykker på det. Legg kjøttet på en serveringstallerken og hold varmt. 

Soppsaus:
Hold av et fire-seks sjampinjonger som du bruner for seg. Skjær resten av sjampinjongen i små terninger. Varm 1,5 ss smør i en panne med høye kanter og stek soppen på svak varme.
 
Hell på kraften og hvitvinen og kok opp. Kok til halvparten gjenstår. Tilsett matfløte og knust rosepepper og kok opp  - la småkoke til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. 
 
Hell sausen over kjøttet, pynt med persille og server med smørstekte småpoteter.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: gbh007

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen