Dagens rett

Svinefilet med soppsaus

Svinefilet servert på denne måten er super søndagsmiddag
Foto: (gbh007)

Svinefilet servert på denne måten er super søndagsmiddag

Svinefilet er både lettlaget og smakfullt, og med soppsaus til får du enten brukt noe av høstens soppfangst eller bruke sjampinjong fra butikken. Denne oppskriften klarer alle.
08 Februar 2020 - 02:00

Svinefilet er både mildt og mørt, lettlaget og ikke minst fleksibelt på kjøkkenet. Tilberedt på denne måten kommer du raskt til en middag som alle rundt bordet kommer til å være glade for.

Trenger du flere ideer til hva du kan gjøre med råvaren, finner du det på våre sider.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet 

Og om noen ønsker et vegetarisk alternativ, bytter du ut kjøttet med tykke skiver med sellerirot som du baker i ovnen med litt smør og olje, eller en linseburger

Svinefilet med soppsaus

Svinefilet med soppsaus

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i 4 skiver.
  2. Varm 1,5 ss smør i en panne og brun kjøttet på alle sider,
  3. Skru ned varmen og stek videre til gjennomstekt, men ikke tørt. Det skal være fast, men ikke hardt når du trykker på det.
  4. Legg kjøttet på en serveringstallerken og hold varmt. 
  5. Soppsaus:
    Hold av et fire-seks sjampinjonger som du bruner for seg.
  6. Skjær resten av sjampinjongen i små terninger. Varm 1,5 ss smør i en panne med høye kanter og stek soppen på svak varme.
  7. Hell på kraften og hvitvinen og kok opp. Kok til halvparten gjenstår.

    Tilsett matfløte og knust rosepepper og kok opp  - la småkoke til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. 

  8. Hell sausen over kjøttet, pynt med persille og server med smørstekte småpoteter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her