DAGENS RETT: Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Dagens rett Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

(Robertobinetti70)

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Taglioni er en type tagliatelle, bare skåret mye tynnere, som spagetti. Men du trenger ikke pastamaskin for å få til retten. Bare en kjevle og hender. 

Slik ser det ut når taglioni druknes i hvit trøffel. Fra Malviras restaurant Villa Tiboldi i Canale. Foto: Aase E. Jacobsen

Sausen er strengt tatt ikke nødvendig. Nykokt hjemmelaget pasta med smør og finhakkete urter, er en opplevelse som vi bør unne oss litt oftere. Taglioni serveres i Piemonte i Italia, hvor denne pastaformen stammer fra, gjerne bare med smør og noen få fliser med hvit trøffel - den mest eksklusive av alle ingredienser. 

Men med denne kremete soppsausen blir retten enda mer mettende. Og du kan selvsagt bruke selvplukket sopp, enten fra frysere eller tørket. I det siste tilfellet må den bløtes i svært varmt vann minst 10 minutter først. PS Ta vare på bløtevannet. Det setter smak på sausen. 

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget pasta

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.  

Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
stk
stk
Kremet soppsaus:

Fremgangsmåte

Bland melet med en klype salt i en vid bolle eller rett på bakebordet. Lag en fordypning i melet og ha i egg. Ha 2-3 ss lunkent vann for hånden. Samle melet rundt egget og bland godt, kna inn tilstrekkelig med vann til at du får en elastisk deig etter noen minutters elting. 

La deigen hvile minst 30 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig. Bruk minst mulig mel. 

Rull deigen til en pølse og skjær spagetti-tynne strimler som løsnes lett fra hverandre. Dryss over bittelitt mel.

Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell i dørslag og bland med sausen.

Kremet soppsaus:
Finhakk hvitløken. Varm olje i en panne og stek løken myk. Skjær sjampinjong i tynne skiver og stek myk. Ha i matfløte, kok  opp og la småkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakket bladpersille.

Tips:
Taglioni smaker veldig godt med bare litt smør og friske urter.

Alt du trenger å vite om pasta

Her finner du veldig mange pastaretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Robertobinetti70

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen