Dagens rett

Fylte bakte poteter

Husk å lage ekstra mange for disse blir populære

Husk å lage ekstra mange for disse blir populære

Det er nesten ingen grenser for hva du kan fylle de bakte potetene med. I denne oppskriften får du mange spennende forslag.
Redaksjonen
25 Juli 2019 - 01:05

Poteter er for mange blitt fymat. Men vi tror minst like mange fortsatt elsker denne trofaste middagsgjesten. Det er imidlertid mye som kan gjøres for at den skal bli litt mer sexy - og få lov å spille hovedrollen.

Bakte poteter er nemlig helt topp som middagsmat. Og en fin måte å bruke opp rester på. De kan selvsagt også serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Og bakte poteter er en selvfølge når det skal grilles. 

Se alt det andre spenstige du kan lage av poteter

Bestill  dagens rett som e-post

Bakte poteter med spennende fyll

Bakte poteter med spennende fyll

Fremgangsmåte

  1. Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplate eller over i en ildfast form.
  2. Bak potetene i ovnen på 225 grader. Baketiden må beregnes fra 60 til 80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
  3. Skjær et stort kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at de åpner seg i krysset og innmaten presset litt opp.
  4. Potetene kan nå fylles.
  5. Bland purre, hvitost, paprika, krydder og hvitløkssmør og fordel på potetene.
  6. Sett dem tilbake i ovnen, gjerne under grillen, i 10 minutter. Men dette er ikke nødvendig.
  7. Skjær bacon i biter, sprøstek og dryss over like før servering og topp med litt rømme.
  8. Tips:
    Hvitløksmør kan du lage lett selv ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen. 
  9. Eller prøv disse alternativene:
  10. • Rømme/kesam og en smørklatt og litt finklippet dill over til slutt. Om du ønsker kan du sprøsteke litt bacon og strø over.
  11. • Rømme/kesam med reker, krabbe eller hummer er også et godt og magert fyll.

Tips: Ønsker du en kortere baketid, forkok potetene litt, f.eks. i 20 minutter.

Bakte poteter som hovedrett:
Server bakte poteter med en grønn salat og brød til og du har fullt måltid.

Flere spennende potetretter

Prøv dette delige ryddersmøret

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her