Du har sikkert sett dem i butikken, tomatene med mørke grønne sjatteringer, det er kumato, en type tomat som ikke smaker veldig forskjellig fra plommetomat, altså en kjøttfull tomattype. Om du ikke får tak i disse tomatene, kan du altså fint bruke plommetomater. Det grønne i denne retten sørger jo allerede basilikumoljen for.
Dagens rett
Kumato tomatsalat, chevrekrem, olivendressing

Foto: (Delicatessen.no)
I dag spiller tomatene hovedrollen
Til denne retten velger du ekstra kjøttfulle tomater som kumato eller plommetomat og du blir overrasket hvor godt de gjør seg som midtpunkt.
Aase E. Jacobsen
16 April 2020 - 02:00
Kumato tomatsalat, chevrekrem, olivendressing

Fremgangsmåte
- Skjær tomater i skiver eller store terninger. Anrett som på bildet.
- Chevrekrem:
Pisk ostene i en kjøkkenmaskin til en glatt masse, bland inn resten av ingrediensene. - Olivendressing:
Kjør alt sammen med en stavmikser. Bland sammen tomater og dressing. Lag egg av kremen ved hjelp av to skjeer. -
Basilikumolje:
Kjøres sammen på en stavmikser, smakes til med salt og pepper.
Tips:
Server denne retten sammen med brød eller la den inngå i en større sammenheng som tapas- eller koldtbord.
Prøv denne ekstra smaksrike tomatsalaten med myke og sprø crostinier
Se alle våre andre oppskrifter på slike småretter
Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå