Dagens rett

Kveitesashimi med syltet agurk, løyrom, sirup av soppsoya og engsyresorbet

Når kveite tilberedes på denne måten, blir du også mesterkokk
Foto: (Bent Raanes Sørensen)

Når kveite tilberedes på denne måten, blir du også mesterkokk

Det er egentlig ikke så mye som skal til, bare riktig timing, og selvsagt mange gode råvarer. For selve retten er rask å lage.
Aase E. Jacobsen
26 Desember 2020 - 01:02

Det mest luksuriøse med denne oppskriften er selvsagt løyromen, men den kan erstattes av annen type rogn - etter tilgang og budsjett.  

Hvis du ikke får tak i noen syrlige blader til sorbeten, kan du lage den med spinat. Det gir en fin grønnfarge og god smak. Resultatet blir ikke like syrlig, men for å kompensere kan du dryppe litt ekstra sitron over retten før servering.  

Se våre andre oppskrifter på sashimi 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kveitesashimi med syltet agurk fylt med tartar, løyrom, sirup av soppsoya og engsyresorbet

Kveitesashimi med syltet agurk fylt med tartar, løyrom, sirup av soppsoya og engsyresorbet

Fremgangsmåte

Legg fisken i fryseren et par timer.

Finkutt ca. 1/3 og kutt resten i tynne skiver.

Finhakk en halv sjalottløk og bland i den hakkede fisken med hvitløk, sesamfrø og gressløk. Smak til med salt og sitronsaft.

Høvle fire lange skiver av agurken og mariner disse i litt sitronsaft, sukker og olje. Rull så disse med kveitetartaren i midten.

Engsyresorbet:
Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ ts glukose. Avkjøl og tilsett sitronsaften og hakket engsyre. Frys inn og rør jevnlig til det er sorbet. 

Kok opp 1dl soppsoyasaus med 1 dl sukker til en fin sirup og avkjøl.

Anrett fiskeskivene og agurkrulladen som på bildet. Topp fisken med noen dråper sitronsaft og litt flaksalt. Legg på 1 god ss med kaviar og legg sorbeten på tilslutt.

Tips:
Hvis du ikke får tak i engsyreblader, kan du bruke sour leaves som selges i asiatiske butikker.

Tips:
Og hvis du ikke får tak i soppsoyasaus, kan du bruke en saltredusert soyasaus.

Se våre andre oppskrifter på sashimi

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her