Dagens rett

Kylling tandoori på grillen

Indisk krydret kylling lager du enkelt på grillen
Foto: (SStajic)

Indisk krydret kylling lager du enkelt på grillen

Grill og sterke krydder forvandler alminnelige kyllingvinger til saftige smaksbomber i denne oppskriften.
16 Juli 2021 - 23:06

Kylling tandoori er en herlig matrett fra india. Tradisjonelt lages den i en tandoor, en vedfyrt leirovn som kan nå temperaturer opp til 500C. De færreste har en tandoor i hjemmet, men her er grillen er et suverent alternativ.  Grillen når høye temperaturer og gir kyllingen den særegne grillsmaken som vi alle er så glad i. Røyk og litt brente kanter kombinert med sterke krydder gjør smaksopplevelsen mer intens. 

Hemmeligheten bak skikkelig saftige tandoorivinger er marinaden som består av yoghurt og tandoori masala.

Tandoori masala er en krydderblanding  som de fleste indiske krydderblandinger varierer fra husstand til husstand, og oppskriftene har gjerne gått i familiearv. Listen av krydder er omfattende, men heldigvis finner du ferdigblandet tandoori masala i de fleste matvarebutikker. 

I motsetning til curry som er det de fleste forbinder med det indiske kjøkken, er kylling tandoori en rett uten saus. Den serveres derfor med raita, chutney, pickles og andre deilige indiske sauser. Her er det mange gode smaker tilgjengelig som kan tilpasses dine preferanser.

Kylling Tandoori på grillen

Kylling Tandoori på grillen

Fremgangsmåte

  1. Gi kyllingvingene 3-4 snitt helt inn til benet på begge sider. Dette er for at marinaden skal kunne penetrere kjøttet og gi jevnere steketid. Bruker du kyllingvinger fra butikken (disse selges uten klubb og spiss) lager du færre snitt.
  2. Bland sintronjuice, ingefærpaste, hvitløkspaste, chilipulver og salt i en bolle. Ha i kyllingvingene og fordel marinaden godt.La stå i kjøleskapet i én time.
  3. I en annen bolle blander du sammen yogurt naturell, tandoori masala og garam masala. Ha de marinerte kyllingvingene i den nye marinaden. Plasser i kjøleskapet for å marinere i minst én time. Jo lengere kyllingvingene får marinere jo mer smakfulle blir de.
  4. Varm opp grillen til den når ca 275C. Rist av overflødig marinade før du plasser kyllingvingene på den varme grillen. Grill kyllingvingene under lokk, og snu kyllingvingene ofte så de ikke brenner seg.
  5. Kyllingvingene er klare når det renner gjennomsiktige safter fra dem når det blir prikket med en skarp kniv. Bruker du hele kyllingvinger tar dette ca 30 minutter, med mindre ca 20 minutter.
Server med koriander og limebåter, Indisk ris, chutney, raita , zhug og grillede naanbrød.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her