DAGENS RETT: Kylling tandoori på grillen

Dagens rett Kylling tandoori på grillen

(SStajic)

Indisk krydret kylling lager du enkelt på grillen

Grill og sterke krydder forvandler alminnelige kyllingvinger til saftige smaksbomber i denne oppskriften.

Kylling tandoori er en herlig matrett fra india. Tradisjonelt lages den i en tandoor, en vedfyrt leirovn som kan nå temperaturer opp til 500C. De færreste har en tandoor i hjemmet, men her er grillen er et suverent alternativ.  Grillen når høye temperaturer og gir kyllingen den særegne grillsmaken som vi alle er så glad i. Røyk og litt brente kanter kombinert med sterke krydder gjør smaksopplevelsen mer intens. 

Hemmeligheten bak skikkelig saftige tandoorivinger er marinaden som består av yoghurt og tandoori masala.

Tandoori masala er en krydderblanding  som de fleste indiske krydderblandinger varierer fra husstand til husstand, og oppskriftene har gjerne gått i familiearv. Listen av krydder er omfattende, men heldigvis finner du ferdigblandet tandoori masala i de fleste matvarebutikker. 

Se alt du kan lage med tandoori masala

I motsetning til curry som er det de fleste forbinder med det indiske kjøkken, er kylling tandoori en rett uten saus. Den serveres derfor med raita, chutney, pickles og andre deilige indiske sauser. Her er det mange gode smaker tilgjengelig som kan tilpasses dine preferanser.

Slik lager du raita

Selv har jeg en forkjærlighet for plommechutney og den israelske sausen zhug, som passer vel så godt til indisk mat.

Prøv denne oppskriften på plommechutney

Her finner du oppskriften på zhug

Sammen med grillet nanbrød og frisk koriander blir dette et friskt pust til grillfesten. 

Her finner du mer god grillmat

Skaff deg dagens rett som e-post

Kylling Tandoori på grillen

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 ts
sitronjuice
2 ts
ingefærpasta
2 ts

Fremgangsmåte

  • Gi kyllingvingene 3-4 snitt helt inn til benet på begge sider. Dette er for at marinaden skal kunne penetrere kjøttet og gi jevnere steketid. Bruker du kyllingvinger fra butikken (disse selges uten klubb og spiss) lager du færre snitt.

Bland sintronjuice, ingefærpaste, hvitløkspaste, chilipulver og salt i en bolle. Ha i kyllingvingene og fordel marinaden godt. La stå i kjøleskapet i én time. I en annen bolle blander du sammen yogurt naturell, tandoori masala og garam masala. Ha de marinerte kyllingvingene i den nye marinaden. Plasser i kjøleskapet for å marinere i minst én time. Jo lengere kyllingvingene får marinere jo mer smakfulle blir de.

  • Varm opp grillen til den når ca 275C. Rist av overflødig marinade før du plasser kyllingvingene på den varme grillen. Grill kyllingvingene under lokk, og snu kyllingvingene ofte så de ikke brenner seg.

  • Kyllingvingene er klare når det renner gjennomsiktige safter fra dem når det blir prikket med en skarp kniv. Bruker du hele kyllingvinger tar dette ca 30 minutter, med mindre ca 20 minutter.

Server med koriander og limebåter, ris, chutney, raita , zhug og grillede naanbrød.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: SStajic

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen