Kylling Tandoori på grillen
Foto: SStajic

Kylling Tandoori på grillen

Grill og sterke krydder forvandler alminnelige kyllingvinger til saftige smaksbomber i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Gi kyllingvingene 3-4 snitt helt inn til benet på begge sider. Dette er for at marinaden skal kunne penetrere kjøttet og gi jevnere steketid. Bruker du kyllingvinger fra butikken (disse selges uten klubb og spiss) lager du færre snitt.
  2. Bland sintronjuice, ingefærpaste, hvitløkspaste, chilipulver og salt i en bolle. Ha i kyllingvingene og fordel marinaden godt.La stå i kjøleskapet i én time.
  3. I en annen bolle blander du sammen yogurt naturell, tandoori masala og garam masala. Ha de marinerte kyllingvingene i den nye marinaden. Plasser i kjøleskapet for å marinere i minst én time. Jo lengere kyllingvingene får marinere jo mer smakfulle blir de.
  4. Varm opp grillen til den når ca 275C. Rist av overflødig marinade før du plasser kyllingvingene på den varme grillen. Grill kyllingvingene under lokk, og snu kyllingvingene ofte så de ikke brenner seg.
  5. Kyllingvingene er klare når det renner gjennomsiktige safter fra dem når det blir prikket med en skarp kniv. Bruker du hele kyllingvinger tar dette ca 30 minutter, med mindre ca 20 minutter.
Server med koriander og limebåter, Indisk ris, chutney, raita , zhug og grillede naanbrød.
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her