Dagens rett

Uer pakket i butare

Lær å bruke tang og tare i matlagingen
Foto: (Lisa Westgaard)

Lær å bruke tang og tare i matlagingen

Denne herlige fiskeretten bruker tare som ingrediens.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2020 - 01:00

Å utnytte de gratis ressursene i naturen er en av de sterkeste trendene for tiden på matfronten. Kokeboken Tang & Tare som kom ut i 2016 er i sin helhet viet noe av de mest undervurderte ressursene vi har i våre farvann. Nemlig tang og tare, som for mange fortsatt er en noe fremmed, men også så tilgjengelig verden av delikatesser.

I dagens utvalgte oppskrift er det brukt butare.

Les mer om de forskjellige tang- og taretypene som finnes i våre farvann

Sannsynligheten for at du vasser uti fjorden på tarejakt nå i desember er liten, men ulike tangprodukter finnes i spesialbutikker, sjekk med din lokale fiskebutikk eller delikatesseforretning, eller en av de mange produsentene som gjennom egne nettbutikker, REKO-ringer eller dagensmat tilbyr sine varer. 

I asiatiske butikker finner du garantert wakame som en en type sjøgress som dyrkes i Japan. Den er av en annen type enn butare (som er en bruntare), og er dessuten grønn, men kan brukes om norsk tare ikke er tilgjengelig.

Her finner du mange andre oppskrifter på uer

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Uer pakket i butare

Uer pakket i butare

Fremgangsmåte

Fisk:
Legg butaren i bløt i vann i minst 1 time og fjern deretter stilken i midten. Sett taren til side. Del uerfiletene i 4 portsjoner og gni hver filetbit inn med sitronskall, hvitløk, chilipasta, salt og pepper. Pakk hvert fiskestykke inn i et butarebld. Sett fiskepakkene til side.

Smelt smøret i en varm stekepanne og legg fiskepakkene oppi. Stek dem i ca 6 minutter på hver side. Ta fiskepakkene opp av pannen og legg dem til side. 

Ha limeskiver og hakket chili oppi stekesaften i pannen og fres i ca 30 sekunder. Anrett limeskivene på et fat og legg fiskepakkene oppå. Dynk dem med litt av den krydete stekesaften. Topp med spirer og chili.

Hummus:
Kjør alle ingrediensene i en food processor til jevn pasta. Sett den til side. Server hummusen i porsjonsboller til fisken.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Tang & Tare skrevet av Claudia Seifert og Zoe Christiansen.

Les mer om de forskjellige tang- og taretypene som finnes i våre farvann

Her finner du mange andre oppskrifter på uer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra kokeboken Tang & Tare

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her