Uer pakket i butare
Foto: Lisa Westgaard & Hanne Martinsen

Uer pakket i butare

Uer er en deilig fisk. Her gir vi deg oppskriften på hvordan du kan servere den på en uvanlig måte. Du pakker den inn i butare.

Fremgangsmåte

Fisk:
Legg butaren i bløt i vann i minst 1 time og fjern deretter stilken i midten. Sett taren til side. Del uerfiletene i 4 portsjoner og gni hver filetbit inn med sitronskall, hvitløk, chilipasta, salt og pepper. Pakk hvert fiskestykke inn i et butarebld. Sett fiskepakkene til side.

Smelt smøret i en varm stekepanne og legg fiskepakkene oppi. Stek dem i ca 6 minutter på hver side. Ta fiskepakkene opp av pannen og legg dem til side. 

Ha limeskiver og hakket chili oppi stekesaften i pannen og fres i ca 30 sekunder. Anrett limeskivene på et fat og legg fiskepakkene oppå. Dynk dem med litt av den krydete stekesaften. Topp med spirer og chili.

Hummus:
Kjør alle ingrediensene i en food processor til jevn pasta. Sett den til side. Server hummusen i porsjonsboller til fisken.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Tang & Tare skrevet av Claudia Seifert og Zoe Christiansen.

Les mer om de forskjellige tang- og taretypene som finnes i våre farvann

Her finner du mange andre oppskrifter på uer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra kokeboken Tang & Tare

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her