Dagens rett
(Bilde: Lisa Westgaard)

Lær å bruke tang og tare i matlagingen

Denne herlige fiskeretten bruker tare som ingrediens. Det er faktisk tema for en hel kokebok.

Å utnytte de gratis ressursene i naturen er en av de sterkeste trendene for tiden på matfronten. Også i kokebokverden. Kokeboken Tang & Tare er i sin helhet viet noe av de mest undervurderte ressursene vi har i våre farvann.

Gjennom bilder, tekst og oppskrifter frister den til å gjøre et dypdykk og utforske denne hemmelige, men også så tilgjengelige verdenen av delikatesser.

Tang & Tare nådde ikke helt opp i årets Beste norske kokebok-kåring, men er like fullt et tematisk viktig og nyttig tilskudd til kokebokfloraen.

I dagens utvalgte oppskrift er det brukt butare.

Les mer om de forskjellige tang- og taretypene som finnes i våre farvann

Sannsynligheten for at du vasser uti fjorden på tarejakt nå i desember er liten, men ulike tangprodukter finnes i spesialbutikker, sjekk med din lokale fiskebutikk eller delikatesse.

Her kan du forresten bestille ulike typer tang

I asiatiske butikker finner du garantert wakame som en en type sjøgress som dyrkes i Japan. Den er av en annen type enn butare (som er en bruntare), og er dessuten grønn, men kan brukes om norsk tare ikke er tilgjengelig.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Uer pakket i butare

Fremgangsmåte

Fisk:
Legg butaren i bløt i vann i minst 1 time og fjern deretter stilken i midten. Sett taren til side. Del uerfiletene i 4 portsjoner og gni hver filetbit inn med sitronskall, hvitløk, chilipasta, salt og pepper. Pakk hvert fiskestykke inn i et butarebld. Sett fiskepakkene til side.

Smelt smøret i en varm stekepanne og legg fiskepakkene oppi. Stek dem i ca 6 minutter på hver side. Ta fiskepakkene opp av pannen og legg dem til side. 

Ha limeskiver og hakket chili oppi stekesaften i pannen og fres i ca 30 sekunder. Anrett limeskivene på et fat og legg fiskepakkene oppå. Dynk dem med litt av den krydete stekesaften. Topp med spirer og chili.

Hummus:
Kjør alle ingrediensene i en food processor til jevn pasta. Sett den til side. Server hummusen i porsjonsboller til fisken.


Oppskriften er hentet fra kokeboken Tang & Tare skrevet av Claudia Seifert og Zoe Christiansen.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard & Hanne Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Uer pakket i butare

Fremgangsmåte

Fisk:
Legg butaren i bløt i vann i minst 1 time og fjern deretter stilken i midten. Sett taren til side. Del uerfiletene i 4 portsjoner og gni hver filetbit inn med sitronskall, hvitløk, chilipasta, salt og pepper. Pakk hvert fiskestykke inn i et butarebld. Sett fiskepakkene til side.

Smelt smøret i en varm stekepanne og legg fiskepakkene oppi. Stek dem i ca 6 minutter på hver side. Ta fiskepakkene opp av pannen og legg dem til side. 

Ha limeskiver og hakket chili oppi stekesaften i pannen og fres i ca 30 sekunder. Anrett limeskivene på et fat og legg fiskepakkene oppå. Dynk dem med litt av den krydete stekesaften. Topp med spirer og chili.

Hummus:
Kjør alle ingrediensene i en food processor til jevn pasta. Sett den til side. Server hummusen i porsjonsboller til fisken.


Oppskriften er hentet fra kokeboken Tang & Tare skrevet av Claudia Seifert og Zoe Christiansen.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard & Hanne Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen