Med en spinatrisotto trenger du bare ett tilbehør til kjøttet. Risotto er ikke vanskelig, men du må passe på slik at den ikke koker tørr eller at den blir for kokt. For lite kokt risotto er heller ikke godt. Her får du i alle fall gode råd på veien til en perfekt risotto.
Eller prøv en av disse oppskriftene med risotto
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Schnitzel med spinatrisotto
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat).
Press ut vannet svineschnitzel (flatbiff av svin i ½ cm tynne skiver)flatbiff av svinog kjør den til en puré i en food processor eller med en stavmikser.
Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.
Hell 1 dl buljong/kraft i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert væsken.
Forsett på samme måte med 1 dl buljong/kraft av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan mot slutten.
Ha gjerne i litt smør helt til slutt og smak til med salt og pepper.
Del opp flatbiffen i ½ cm tykke skiver.
Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.
Server schnitzlene med risottoen ved siden av.
Her finner du flere gode oppskrifter med risotto
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskotoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Collestefano Verdicchio di Matelica 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 186,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Fontaleoni Vernaccia di San Gimignano 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Meinklang Prosa 2018
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 165,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Montenidoli Vernaccia di San Gimignano Fiore 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 279,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Knoll Loibner Grüner Veltliner 2015
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 303,90 Bestillingsutvalget