Dagens rett

Rösti med karbonade og dressing

Lenge siden du har laget rösti?
Foto: (Matprat/Synnøve Dreyer)

Lenge siden du har laget rösti?

Rösti er mye raskere å lage enn du tror, og med luftige kyllingkarbonader, salat og dressing til blir fredagsmiddagen garantert tatt vel imot. Du kan også servere dem til burger eller biff.
Redaksjonen
31 August 2018 - 01:00

Aller best blir röstiene av rå poteter, men har du en del kokte poteter til overs, kan du blande det inn i røren. Den kan også lages mer fargerik med en revet gulrot. Friske urter som timian og oregano gir også ekstra god smak til röstiene.

Rösti kan selvsagt også serveres til mye mer enn disse karbonadene, og kyllingkjøttdeig kan brukes til mye annet. Du kan selvsagt erstatte karbonader med annet kjøtt eller selvsagt også fisk.

Se flere oppskrifter med kyllingkjøttdeig

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Kyllingkarbonade med rösti

Kyllingkarbonade med rösti

Fremgangsmåte

Bland kjøttdeigen med salt, pepper og litt hakket timian.

Form til fire karbonader og stek dem på middels høy varme i 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
 
Rösti:
Riv potetene, og bland med finhakket løk og salt og pepper. Stek små potetlapper i litt smør over middels varme i noen minutter på hver side i en stekepanne.
Server kyllingkarbonadene med rösti, salat, agurk og tomat. Dryss eventuelt litt ost på toppen.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Det er slik hamburgerdressingen skal smake

Det er slik hamburgerdressingen skal smake

Fremgangsmåte

  1. Ha rømmen over i en liten bolle og rør rundt.
  2. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.
  3. Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak til.

Server hamburgeren med masse sprø salat, skiver av rødløk, tomater, sylteagurk og denne deilige rømmedressingen.

Flere deilige dressinger

Her finner du mange oppskrifter på hamburgere

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her