Dagens rett

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Smaken av norsk sommer er søt nypotet og røkt ørret
Foto: (Lilechka75)

Smaken av norsk sommer er søt nypotet og røkt ørret

God både varm eller kald. Sittende til bords eller pakket med til piknik. I regnvær eller godvær. Prøv den du også.
08 Juni 2021 - 00:00

Svært få ting sier norsk sommer som nypoteter. Disse ferske og gyllne smaksbombene er en delikatesse som fortjener å spille hovedrollen på tallerkenen når de endelig er i sesong. Og i denne salaten får de lov til å boltre seg.

Om årets nypoteter lar vente på seg, er det lov å jukse med små importpoteter. 

Potetsalat er perfekt middagssalat enten det er full sommer, eller mer vårlig. Denne vrien gir nemlig god smaksfylde. Oljebaserte potetsalater er ofte mer delikate og allsidige enn sin kremede motpart, og hever den gode smaken av nypotet, heller enn å maskere den. Servert lune, trekker potetene til seg smaken av den deilige vinaigretten og de friske urtene, og skaper store smaksopplevelser. 

I denne oppskriften kan du virkelig forvente en symfoni av smaker der røkt ørret, salte kapers, syrlig dressing og frisk dill bringes sammen av de litt søte, jordlige og aldeles nydelige nypotetene. Dette er en oppskrift du bare må prøve.

Finn flere tips og oppskrifter med nypotet her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Fremgangsmåte

Kok opp potetene i en stor kjele med godt saltet vann. Ta tiden fra vannet koker, og la potetene koke i 10-15 minutter til de er møre.

Mens potene koker, visper du sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper, sett til side.

Sil vannet av potetene når de er møre, og skyll potetene raskt i iskaldt vann til de er håndterlige. Del potetene i to, og plasser i en salatbolle, sammen med rødløk og ørret. Hell dressingen over i salatbollen, og bland godt. Server salaten lun, med litt ekstra kapers og dilltopper til pynt. 

Har du lyst til å gjøre noe annet med ørreten så se her

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her