Dagens rett

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Smaken av norsk sommer er søt nypotet og røkt ørret
Foto: (Lilechka75)

Smaken av norsk sommer er søt nypotet og røkt ørret

God både varm eller kald. Sittende til bords eller pakket med til piknik. I regnvær eller godvær. Prøv den du også.
08 Juni 2021 - 00:00

Svært få ting sier norsk sommer som nypoteter. Disse ferske og gyllne smaksbombene er en delikatesse som fortjener å spille hovedrollen på tallerkenen når de endelig er i sesong. Og i denne salaten får de lov til å boltre seg.

Om årets nypoteter lar vente på seg, er det lov å jukse med små importpoteter. 

Potetsalat er perfekt middagssalat enten det er full sommer, eller mer vårlig. Denne vrien gir nemlig god smaksfylde. Oljebaserte potetsalater er ofte mer delikate og allsidige enn sin kremede motpart, og hever den gode smaken av nypotet, heller enn å maskere den. Servert lune, trekker potetene til seg smaken av den deilige vinaigretten og de friske urtene, og skaper store smaksopplevelser. 

I denne oppskriften kan du virkelig forvente en symfoni av smaker der røkt ørret, salte kapers, syrlig dressing og frisk dill bringes sammen av de litt søte, jordlige og aldeles nydelige nypotetene. Dette er en oppskrift du bare må prøve.

Finn flere tips og oppskrifter med nypotet her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Fremgangsmåte

Kok opp potetene i en stor kjele med godt saltet vann. Ta tiden fra vannet koker, og la potetene koke i 10-15 minutter til de er møre.

Mens potene koker, visper du sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper, sett til side.

Sil vannet av potetene når de er møre, og skyll potetene raskt i iskaldt vann til de er håndterlige. Del potetene i to, og plasser i en salatbolle, sammen med rødløk og ørret. Hell dressingen over i salatbollen, og bland godt. Server salaten lun, med litt ekstra kapers og dilltopper til pynt. 

Har du lyst til å gjøre noe annet med ørreten så se her

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her