Dagens rett

Oksehalegryte med svarte oliven og gulrotpuré

Oksehalegryte er som skapt for søndagmenyen

Oksehalegryte er som skapt for søndagmenyen

Oksehalet trenger lang tid på ovnen og er det noen mange har på søndager er det nettopp tid. Belønningen er utrolig god smak.
Aase E. Jacobsen
01 Februar 2020 - 01:00

Oksehalegryte er en rett som må planlegges.  Hovedråvarene er som oftest fryst og trenger derfor et døgn på å tine i kjøleskapet, før de marineres over natten og til slutt havner i gryta hvor de må være i 6 timer. Men du verden, hvor godt dette er, så ikke la deg skremme av tidsforbruket. Den som venter på noe godt....

Se alt du kan lage med oksehaler

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Oksehalegryte med svarte oliven og gulrotpuré

Oksehalegryte med svarte oliven og gulrotpuré

Fremgangsmåte

Ha oksehaleskivene, rødvinen og laurbærbladene i en bolle med lokk. Sett i kjøleskapet over natten.

Overfør kjøtt og marinade til en kasserolle. Hvis ikke marinaden dekker kjøttet, fyll på med litt vann. Ha i flesk, småløkene, hvitløk og oliven. Tilsett salt og pepper, kok opp, reduser varmen og la trekke (ikke koke, det skal så vidt røre seg på overflaten) i 6 timer, de første tre timene med lokk og de siste tre uten.

Alternativt kan du sette gryta i ovnen ved 130 grader like lenge. Eller til kjøttet er mørt og kraften er blitt en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Gulrotpuré
Gulrotpuréen lages i mellomtiden i ovnen ved samme temperatur som oksehalegryta. Kok gulrotbitene i 5-6 minutter. Ha dem i en ildfast form. Klem over den halve sitronen. Dryss over sukker. Og hell på godt med olivenolje og la gulrotbitene steike til de er brune i kantene og møre. Ha dem i en blender og kjør til grov puré. Spe med vann til du får en luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server oksehalegryte og gulrotpuré sammen med godt brød. Og gjerne en grønn salat ved siden av.

Se alt du kan lage med oksehaler

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker?

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her