Dagens rett

Grillet steinbit med mandel- og aspargesterte, kjørvelsmørsaus

Overrask med denne vårlige og fristende fiskeretten

Overrask med denne vårlige og fristende fiskeretten

Med denne oppskriften på steinbit imponerer du i ethvert selskap, og den er langt enklere å lage enn du tror.
Redaksjonen
18 Mai 2019 - 01:10

Steinbit er en av de aller beste matfiskene vi har, og som er lett å få tak i året rundt. Sammen med smaksrikt, men fortsatt lett og vårlig tilbehør som her, kommer den fine smaken av fisk ekstra godt fram. 

Les mer om steinbiten her

Se alle de fristende steinbitoppskriftene

Skaff deg  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet steinbit med mandel- og aspargesterte, kjørvelsmørsaus

Grillet steinbit med mandel- og aspargesterte, kjørvelsmørsaus

Fremgangsmåte

Mandel- og aspargesterte:
Kjevle ut butterdeigen til halvparten av tykkelsen. Del hver plate i to, og legg på et bakebrett kledd med bakepapir.

Legg et ark bakepapir over og legg et bakebrett oppå butterdeigsplatene slik at de kommer i press. Bakes i press på 170 grader i ca 10 minutter til lett gyldne.

Rens aspargesen og gi den et raskt oppkok i godt saltet vann til såvidt mør.

Skjær til aspargesen så den passer på butterdeigsplatene. Dryss over mandelflak.

Kjørvelsmørsaus:
Fres sjalottløken i smør over middels varme til den er blank , men ikke har tatt farge.

Ha i vin og eddik og kok opp og la koke i et par minutter. Tilsett fløten og kok inn til 1/3.

Rør inn kaldt smør litt og litt over meget svak varme (skal ikke koke!). Smak til med salt, pepper og mandelolje.

Rett før servering has grov reven kjørvel i sausen.

Steinbiten:
Krydre steinbitfiletene med salt og pepper og grill fisken i en grillpanne på alle fire sidene, til ferdig, ca 7-8 min til sammen (på alle sidene).

Server steinbiten med aspargesterten og kjørvelsmørsausen og gjerne nypoteter ved siden av.

Tips: Du kan selvfølgelig grille steinbiten på grillen også, men bruk da gjerne en fiskerist eller rengjør og smør grillristen godt før du begynner å grille. Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som kveite eller breiflabb til denne retten.

Lekre retter med steinbit

Fisk på grillen

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her