DAGENS RETT: Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Dagens rett Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

(Frukt.no)

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater - ikke det som finnes mest av nå i mai - men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Ikke kjøp tomater som er steinharde og lyse røde. De smaker ingen ting. Velg de som gir etter med et lite trykk (det er lov å kjenne etter om du bruker plasthansker) og som har fått en fin rød farge. Om de er røde, men  fortsatt er harde, kan du legge dem på kjøkkenbenken (gjerne med et solgløtt gjennom vinduet) et par dager for ettermodning. 

Du kan selvsagt lage suppen med hermetiske tomater som ofte er laget av solmodne tomater. Velg gjerne de litt dyrere og økologiske, for mer smak.

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

2 stk
1 kg

Fremgangsmåte

Del dagsgammelt brød i terninger og rist dem i oven på 200 grader i ca. 10 minutter, til de er sprø. Det er smart å gjøre dette med brød til overs. Brødterninger holder seg godt tørket. De kan brukes til mye.

Fres løk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.

Tilsett tomatterninger og tomatpuré og rør om.

Ha i grønnsakskraft og brødterninger. Kok opp og la suppen putre i minst 15 minutter.

Tips:
Du kan bruke grønnsaksbuljong fra terning.

Mos til en grov tykk suppe.

Smak til og server med et dryss av urter og parmesan. Godt brød og olivenolje hører med.

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe 

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen