Dagens rett

Paprikagryte med ost

Har du allerede begynt med kjøttfri mandag, er dette et godt alternativ
Foto: (mustafagull)

Har du allerede begynt med kjøttfri mandag, er dette et godt alternativ

En lettlaget, men virkelig smaksrik gryte/omelett med paprika, tomater, ost og egg. Slik får mandagen en ekstra god avslutning.
Aase E. Jacobsen
29 September 2019 - 13:00

Denne retten er en klassiker fra Bulgaria hvor den kalles mish-mash eller misch-masch. En rett som for det meste serveres tidlig på dagen, men som også fyller rollen som en kjøttfri start på uka. 

Om du ikke får tak i de små røde/gule/oransje pepperfruktene som gjerne brukes i Bulgaria, kan du fint bruke spisspaprika eller vanlig paprika, men da trenger du bare en tredel av antallet. 

Se andre oppskrifter med paprika

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Peppergryte med ost mish-mash som i Bulgaria

Peppergryte med ost mish-mash som i Bulgaria

Fremgangsmåte

Legg pepperfruktene noen øyeblikk i kokende vann og flå dem. Skjær dem i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Skrell og grovhakk løken og stek den myk i olje i en tykkbunnet gryte. Ha tomatene oppi og stek blandingen i 10 minutter.

Tilsett pepperfruktstrimler og la massen surre i ytterligere 10 minutter. Smuldre osten ned i gryten sammen med finhakket persille og rør til slutt i piskede egg. La retten stå på svak varme til eggemassen er blitt stiv.

Server straks med yoghurt til.

Tips:
I stedet for bulgarsk ost kan du bruke feta.  

Tips:
I denne oppskriften er det brukt små røde pepperfrukter. Om du velger rød paprika, holder det med to-tre stykker. Det blir en mildere rett, så da kan du godt tilsette 0,5 ts cayennepepper eller 2 ss ajvar. 

Her er flere bulgarske retter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her