Legg pepperfruktene noen Þyeblikk i kokende vann og flÄ dem. SkjÊr dem i strimler etter at frÞstokk og kjerner er fjernet. Skrell og grovhakk lÞken og stek den myk i olje i en tykkbunnet gryte. Ha tomatene oppi og stek blandingen i 10 minutter.
Tilsett pepperfruktstrimler og la massen surre i ytterligere 10 minutter. Smuldre osten ned i gryten sammen med finhakket persille og rÞr til slutt i piskede egg. La retten stÄ pÄ svak varme til eggemassen er blitt stiv.
Server straks med yoghurt til.
Tips:
I stedet for bulgarsk ost kan du bruke feta.
Tips:
I denne oppskriften er det brukt smÄ rÞde pepperfrukter. Om du velger rÞd paprika, holder det med to-tre stykker. Det blir en mildere rett, sÄ da kan du godt tilsette 0,5 ts cayennepepper eller 2 ss ajvar.
Her er flere bulgarske retter
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev