Dagens rett

Potetpizza på italiensk

Slik lager du pizza av poteter. Det kan bli din nye favoritt
Foto: (marmo81)

Slik lager du pizza av poteter. Det kan bli din nye favoritt

La deg ikke avskrekk av at det er sardiner på toppen. De kan selvsagt byttes ut med noe annet som bidrar med umamismak. Som spekepølse eller hva med tørket tang?
Aase E. Jacobsen
18 Mars 2021 - 02:00

Denne opppskriften stammer fra det nordlige Italia hvor pizza ikke er en del av tradisjonene, men hvor poteter er det til gangs, samt røykt kjøtt. Derfor er det heller ikke mozzarella som er osten, men fast kuost som er mer vanlig der. Konservert fisk som ansjos og sardiner er for øvrig vanlig på disse breddegrader. 

Av den grunn passer en slik pizza også perfekt hos oss. 

Her er en annen oppskrift på pizza med potet 

Lyst til å lage en annen pizza. Da finner du mange forslag her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Potetpizza som i Italia

Potetpizza som i Italia

Fremgangsmåte

Skjær baconet i smale strimler og rist det lett i pannen. Ta ut baconbitene og ta vare på fettet som dannes. 

Skjær de rå potetene i fine skiver, skyll dem godt i vann, tørk dem godt i et håndkle.

Stek potetskivene i fettet, på begge sider. Press hvitløken over, gjennom en hvitløkpresse. Krydre med salt, pepper og oregano.

Legg potetene i en rund smurt form. Press lett slik at det blir en "pizzabunn". Dryss baconbitene oppå.

Skjær tomatene og osten i små terninger, og fordel dette oppå potetene. Sil oljen av sardinene og legg dem på potetpizzaen. 

Tips:
Kapers gir ekstra god smak, men er ikke nødvendig. I stedet for sardiner kan du bruke ansjos. Hvis du finhakker dem blir smaken bedre integrert i retten. Du kan også bruke spekepølse i tynne skiver. 

Sett pannen i ovnen ved 175 C i ca 15 minutter, eller til osten er smeltet og binder pizzaen sammen.

Varm sprø pariserloff eller rundstykker til.

Her er en annen oppskrift på pizza med potet Birkebeinerpizza 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her