Dagens rett
PrĂžv denne morsomme kombinasjonen av tyttebĂŠr og kylling

PrĂžv denne morsomme kombinasjonen av tyttebĂŠr og kylling

Denne retten vil du bli husket for, ogsÄ av de som ikke er sÄ kjempeglade i tyttebÊr. Oppskriften er dessuten lett Ä fÄ til.
Redaksjonen
10 September 2016 - 01:01

Har du tyttebĂŠr som lengter etter Ă„ bli brukt, er denne oppskriften tingen. Å marinere kyllingen med tyttebĂŠr er ikke hverdagskost, men kan fort bli det. Men fĂžrst og fremst er dette en rett som vi vil kose oss med i helgen.

Se flere gode kyllingretter her 

Bestille dagens rett som e-post - det er selvfÞlgelig gratis. 

TyttebĂŠrglasert kyllingfilet

TyttebĂŠrglasert kyllingfilet

FremgangsmÄte

Ha alt til tyttebĂŠrglasuren i en kjele og kok opp. La glasuren boblekoke i ca. 10 minutter til den blir som en tykk saus.
 
KjĂžr sammen glasuren med en stavmikser eller i en matprosessor.
 
Kyllingen:
Legg kyllingfiletene i en ildfast form med et par smĂžrklatter under.
 
Pensle filetene raust med tyttebĂŠrglasuren og stek dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
 
La filetene hvile noen minutter fÞr servering for at kjÞttsaften skal fÄ satt seg. Resten av tyttebÊrglasuren serveres ved siden av, pÄ samme mÄte som tyttebÊrsyltetÞy.
 
Soppsaus:
BlÞtlegg soppen i litt vann i ca. 30 minutter, ta vare pÄ blÞtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen.
 
Fres sopp og lÞk i smÞret over middels hÞy varme til det begynner Ä ta farge. Tilsett melet og spe med varm kraft, blÞtleggingsvannet og flÞte. La sausen smÄkoke i ca. 5 minutter.
 
Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.
 
Servering:
Server tyttebĂŠrglaserte kyllingfileter med rĂždlĂžk som er surret i balsamico og sukker, grĂžnne erter, stekt sopp, soppsaus og gode poteter.

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy

OgsÄ de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr pÄ store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

NĂ„r du ikke har rĂ„d til barolo eller ikke orker Ă„ vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant

Her er oversikten over Ärets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste Ärene og som fortsatt er Ä fÄ tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 Ă„r gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy

OgsÄ de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr pÄ store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

NĂ„r du ikke har rĂ„d til barolo eller ikke orker Ă„ vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Her fÄr du et nytt syn (og smak) pÄ chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her fÄr du et nytt syn (og smak) pÄ chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, Ăžkologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende mĂžte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Old-school rĂždvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rĂždvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne Ăžkologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske hĂžyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med pÄ vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du fÄr mulighetene til Ä smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant

Her er oversikten over Ärets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste Ärene og som fortsatt er Ä fÄ tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her