Dagens rett

Bergensk fiskesuppe

Så raskt lager du fiskesuppe fra Bergen

Så raskt lager du fiskesuppe fra Bergen

Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god.
19 Januar 2021 - 02:00

I dag har vi satt bergensk fiskesuppe på menyen, men vi gjør det enkelt og kjøper kraften ferdig. Det går selvfølgelig an å bruke buljongterning, men enda bedre blir det med skikkelig kraft.

Det finnes nå flere gode ferdigkrafter på markedet, noe som har gjort livet enklere å leve for oss som er glad i god mat men som ikke alltid har tid eller ork til å sette i gang det store kraftkokeprosjektet.

Forny din suppemeny med disse oppskriftene 

Rask fiskesuppe fra Bergen

Rask fiskesuppe fra Bergen

Fremgangsmåte

  1. Lag en sterk buljong av terning eller bruk en av de mange gode ferdigkraftene som har kommet på markedet.  
  2. Husk:
  • Det varierer om ferdigkraften må vannes ut og eventuelt hvor mye.
  • Buljongterninger inneholder mye salt!
  1. Kutt grønnsakene i tynne skiver eller ½ cm brede staver. Ha fløten og grønnsakene i kraften og kok opp.
  2. Skru varmen litt ned og bland eddiken i rømmen. Hell rømmeblandingen i suppen mens du visper godt.
  3. Rør melet ut i kaldt vann (for å være sikker på å unngå klumper rister du vann og mel sammen i et syltetøyglass). Rør jevningen ut i suppen mens du visper.
  4. Kok opp igjen og la koke i minst fem minutter.
  5. Stek baconet sprøtt over middels varme og sett det til side.
  6. Skjær fisken i suppeskjestore biter og ha dem i suppen. La fiske trekke (ikke koke) i suppen i ca 5 minutter, smak så til med salt og pepper.
  7. Ha suppen i store dype tallerkner, dryss over sprøstekt bacon og server suppen med fersk brød ved siden av.

Tips: Her kan du godt bruke flere typer fisk og skalldyr i suppen, eller du kan eventuelt ha noen gode fiskeboller i.

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her