DAGENS RETT: Salat med sprø parmaskinke, fiken- og klementindressing

Dagens rett Salat med sprø parmaskinke, fiken- og klementindressing

(www.matsdreyer.no)

Har du rester i kjøleskapet, har du denne lekre salaten

Eller det som er igjen i butikkhyllene etter julefeiringen. Denne salaten smaker fortreffelig gjennom hele vinteren.

Best av alt er at den kan varieres i det uendelige med frukt og grønt du måtte ha for hånden, som epler, avocado, appelsin, fennikel, gulbeter eller søtpotet.  

Se andre salatoppskrifter med spekeskinke 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Salat med sprø parmaskinke, fiken- og klementindressing

Fremgangsmåte

Start med å sprøsteke skinkeskivene. Legg dempå bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.

Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen.

Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola. Vend forsiktig inn klementindressingen.

Ha over sprøstekt parmaskinke før servering.

Se andre salatoppskrifter med spekeskinke 

Her finner du over 1000 salatoppskrifter 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: www.matsdreyer.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen