Dagens rett

Saras hjemmelagde maissuppe

Har du bare maiskolber i boks, fortvil ikke, det blir knallgodt likevel

Har du bare maiskolber i boks, fortvil ikke, det blir knallgodt likevel

For om ikke akkurat en spiker, så lager du denne fyldige suppen med råvarer fra nærbutikken eller nærmeste grønnsaksutsalg.
25 Mars 2020 - 02:00

Oppskriften har vi fått av Sara Johansson som til vanlig er restaurantsjef på restaurant Einer og vinbaren Einbar i Oslo, men som nå, i likhet med sine kolleger i restaurantbransjen, over det ganske land, er permittert. 

Men iveren etter å dele gode opplevelser kveles ikke av slike unormale utfordringer. Derfor har Sara og hennes kolleger til daglig i vinbaren, Emelie Lindwall og Rikke de Lange, laget en vinchat på sosiale medier hvor de deler både vintips og oppskrifter, @nonstopwining, 

Den første oppskriften er Saras egen - en rett som er lett å få til, også med ingredienser fra nærbutikken. Sara selv fant mye fersk importmais på grønnsaksbutikker på Grønland i Oslo, så det er altså fullt mulig å lage den helt fra bunnen av - selv om vi fortsatt skriver mars. 

Saras hjemmelagde maissuppe

Saras hjemmelagde maissuppe

Fremgangsmåte

  1. Hakk løken fint sammen med chilien. Varm 2 ss smør i en stor kjele, ha oppi løk og chili  og stek til mykt. Ha buljongen i samme kjele, den kan stå å småkoke litt underveis.
  2. Om du bruker fersk mais:
    Sett ovnen på 180 grader. Bak maiskolbene med 2 ss smør i ovnen til de blir svakt gylne.
  3. Om du bruker hermetiske maiskolber:
    Siden hermetisk mais er ferdig kokt, trenger den ikke mer varmebehandling enn 2 ss smeltet smør som helles over maiskornene før de kjøres til pure. 
  4. Kutt av maisen fra 3 av kolbene og bruk deretter en stavmikser for å lage en myk pure av den kuttede maisen.
  5. Ha maispureen og kjernene fra den siste kolben i buljongkjelen og kok opp.
  6. Smak til med sitron, salt og pepper.
  7. Skyll purren og kutt i tynne ringer. Brukes som topping på suppen.  

Tips:
Suppen er vegetarisk, men kan toppes med det du måtte ha i kjøleskapet som kimchi, reker, ristede solsikkekjerner eller sprøstekt bacon.

Hvitløksbrødet kan du enkelt lage sjøl av gammelt brød som smøres godt med hvitløk og masse smør (ikke noe å spare på her altså), og så inn i ovnen. Dun kan blande inn litt gressløk eller andre urter i smøret om så ønskes.

Har du ikke gammelt brød hjemme, koster First Prices hvitløksbrød mindre en 1 pose chips og er faktisk det beste (et hett tips fra gode kokkevenner).

Til denne suppen foreslår Sara Johansson Mother Rock Celeste Chenin Blanc, men det finnes også andre alternativer nedenfor. 

Her finner du mange oppskrifter med mais

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Sara Johansson, restaurant Einer

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her