Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dagens rett

Saras hjemmelagde maissuppe

Har du bare maiskolber i boks, fortvil ikke, det blir knallgodt likevel

Har du bare maiskolber i boks, fortvil ikke, det blir knallgodt likevel

For om ikke akkurat en spiker, så lager du denne fyldige suppen med råvarer fra nærbutikken eller nærmeste grønnsaksutsalg.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2020 - 02:00

Oppskriften har vi fått av Sara Johansson som til vanlig er restaurantsjef på restaurant Einer og vinbaren Einbar i Oslo, men som nå, i likhet med sine kolleger i restaurantbransjen, over det ganske land, er permittert. 

Men iveren etter å dele gode opplevelser kveles ikke av slike unormale utfordringer. Derfor har Sara og hennes kolleger til daglig i vinbaren, Emelie Lindwall og Rikke de Lange, laget en vinchat på sosiale medier hvor de deler både vintips og oppskrifter, @nonstopwining, 

Den første oppskriften er Saras egen - en rett som er lett å få til, også med ingredienser fra nærbutikken. Sara selv fant mye fersk importmais på grønnsaksbutikker på Grønland i Oslo, så det er altså fullt mulig å lage den helt fra bunnen av - selv om vi fortsatt skriver mars. 

Se våre andre oppskrifter på maissuppe 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Saras hjemmelagde maissuppe

Saras hjemmelagde maissuppe

Fremgangsmåte

Hakk løken fint sammen med chilien. Varm 2 ss smør i en stor kjele, ha oppi løk og chili  og stek til mykt. Ha buljongen i samme kjele, den kan stå å småkoke litt underveis.

Om du bruker fersk mais:
Sett ovnen på 180 grader. Bak maiskolbene med 2 ss smør i ovnen til de blir svakt gylne.

Om du bruker hermetiske maiskolber:
Siden hermetisk mais er ferdig kokt, trenger den ikke mer varmebehandling enn 2 ss smeltet smør som helles over maiskornene før de kjøres til pure. 

Kutt av maisen fra 3 av kolbene og bruk deretter en stavmikser for å lage en myk pure av den kuttede maisen.

Ha maispureen og kjernene fra den siste kolben i buljongkjelen og kok opp.

Smak til med sitron, salt og pepper.

Skyll purren og kutt i tynne ringer. Brukes som topping på suppen.  

Tips:
Suppen er vegetarisk, men kan toppes med det du måtte ha i kjøleskapet som kimchi, reker, ristede solsikkekjerner eller sprøstekt bacon.

Hvitløksbrødet kan du enkelt lage sjøl av gammelt brød som smøres godt med hvitløk og masse smør (ikke noe å spare på her altså), og så inn i ovnen. Dun kan blande inn litt gressløk eller andre urter i smøret om så ønskes.

Har du ikke gammelt brød hjemme, koster First Prices hvitløksbrød mindre en 1 pose chips og er faktisk det beste (et hett tips fra gode kokkevenner).

Til denne suppen foreslår Sara Johansson Mother Rock Celeste Chenin Blanc, men det finnes også andre alternativer nedenfor. 

Se våre andre oppskrifter på maissuppe 

Her finner du mange oppskrifter med mais

Mexico er maisens vugge

Her finner du flere spennende retter fra Mexico

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Sara Johansson, restaurant Einer

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her