Dagens rett

Paeneng curry med and

Slå til med en smakskraftig thaicurry

Slå til med en smakskraftig thaicurry

En thaiinspirert rett med and signert Terje Ommundsen på Plah er utmerket søndagsmiddag. Her er den velprøvde oppskriften.
08 September 2018 - 01:05

Denne knallgode curryoppskriften kommer fra Terje Ommundsens prisbelønte kokebok Thaimani, en av fem finalister til Beste norske kokebok i 2012. Når Terje lager thaimat, jukses det ikke med ingrediensene. Og nå er han jammen meg klar med en ny kokebok, nemlig Thai-obsessed

Les historien om suksessrestauranten Plah

Får du ikke tak i alt som skal til for å gjenskape denne retten, eller har dårlig tid, kan du selvsagt velge en ferdig currysaus. Mye smak på en søndag blir det uansett.

Paeneng curry med and

Paeneng curry med and

Fremgangsmåte

  1. Andebrystet:
  2. Start med å lage små ruter i fettet på andebrystet, og krydre med litt salt.
  3. Legg andebrystet med fettet ned i en kald panne og la det få steke sprøtt fra kaldt til varmt, da får du best resultat.
  4. Når skinnet er sprøstekt og gyllent, stekes andebrystet lett på den andre siden til det har fått fin farge og settes til side.
  5. Når du har lagd curryen nesten ferdig setter du anden inn i forvarmet ovn på 200 °C i 3­- 4 minutter, og la den hvile i et par minutter før du kutter den i skiver, og legger i curryen.
  6. Curryen:
  7. Lag currypastaen ved å kutte alle ingrediensene grovt, og knuse dem i en morter sammen med krydderne til det blir en fin pasta.
  8. Food processor eller blender kan brukes i stedet, om du ikke har morter.
  9. Hell litt olje i en varm panne eller kjele og fres pastaen i et par minutter til du lukter krydderne.
  10. Ha i det øverste laget av kokosmelkboksen (altså kremen), og kok det inn til det skiller seg. Da får du frem den ristede kokosaromaen.
  11. Tilsett så resten av kokosmelken, og la det stå og småkoke i ca. 20 minutter til du har en tykk, rik, curry. Smak til med sukker og fiskesaus.
  12. Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter og server den med finhakket frisk thaibaslikum.
  13. Pynt med finkuttet chili, eller fritert søtpotet, som vi har gjort.

Oppskriften er hentet fra Terje Ommundsens kokebok Thaimani som var én av  finalistene i Beste norske kokebok 2012 . Les mer om boken her

Flere lekre retter med and

Sendt inn av Terje Ommundsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her