Dagens rett

Paeneng curry med and

Slå til med en smakskraftig thaicurry

Slå til med en smakskraftig thaicurry

En thaiinspirert rett med and signert Terje Ommundsen på Plah er utmerket søndagsmiddag. Her er den velprøvde oppskriften.
08 September 2018 - 01:05

Denne knallgode curryoppskriften kommer fra Terje Ommundsens prisbelønte kokebok Thaimani, en av fem finalister til Beste norske kokebok i 2012. Når Terje lager thaimat, jukses det ikke med ingrediensene. Og nå er han jammen meg klar med en ny kokebok, nemlig Thai-obsessed

Les historien om suksessrestauranten Plah

Får du ikke tak i alt som skal til for å gjenskape denne retten, eller har dårlig tid, kan du selvsagt velge en ferdig currysaus. Mye smak på en søndag blir det uansett.

Paeneng curry med and

Paeneng curry med and

Fremgangsmåte

  1. Andebrystet:
  2. Start med å lage små ruter i fettet på andebrystet, og krydre med litt salt.
  3. Legg andebrystet med fettet ned i en kald panne og la det få steke sprøtt fra kaldt til varmt, da får du best resultat.
  4. Når skinnet er sprøstekt og gyllent, stekes andebrystet lett på den andre siden til det har fått fin farge og settes til side.
  5. Når du har lagd curryen nesten ferdig setter du anden inn i forvarmet ovn på 200 °C i 3­- 4 minutter, og la den hvile i et par minutter før du kutter den i skiver, og legger i curryen.
  6. Curryen:
  7. Lag currypastaen ved å kutte alle ingrediensene grovt, og knuse dem i en morter sammen med krydderne til det blir en fin pasta.
  8. Food processor eller blender kan brukes i stedet, om du ikke har morter.
  9. Hell litt olje i en varm panne eller kjele og fres pastaen i et par minutter til du lukter krydderne.
  10. Ha i det øverste laget av kokosmelkboksen (altså kremen), og kok det inn til det skiller seg. Da får du frem den ristede kokosaromaen.
  11. Tilsett så resten av kokosmelken, og la det stå og småkoke i ca. 20 minutter til du har en tykk, rik, curry. Smak til med sukker og fiskesaus.
  12. Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter og server den med finhakket frisk thaibaslikum.
  13. Pynt med finkuttet chili, eller fritert søtpotet, som vi har gjort.

Oppskriften er hentet fra Terje Ommundsens kokebok Thaimani som var én av  finalistene i Beste norske kokebok 2012 . Les mer om boken her

Flere lekre retter med and

Sendt inn av Terje Ommundsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her