Dagens rett

Kylling i wok

Slik blir du din egen kinakokk

Slik blir du din egen kinakokk

Å lage kinainspirert mat er lett som bare det. Denne wokoppskriften er intet unntak. Dagens middag kommer til å gå unna.
Redaksjonen
07 November 2018 - 02:00

Med denne oppskriften lager du superraskt et mettende og utrolig smakfullt måltid som hele familien vil digge. Ingrediensene finner du i alle butikker.

Woking er en metode som er såre enkel. Det eneste du skal huske på er høy varme og at du må jobbe raskt. Derfor lønner det seg å finne fram og forberede alle ingrediensene før du setter wokpannen på varmen.

I denne oppskriften er det brukt ferdig woksaus, men du lager den også enkelt selv.

Og vil du ha en vegetarisk vri, dropper du kyllingen og eventuelt bruker tofu i stedet. 

Flere lekre wokretter finner du her 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kinesiskinspirert kylling i wok

Kinesiskinspirert kylling i wok

Fremgangsmåte

Bland kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili med woksaus. Mariner i ca. ½ time mens du klargjør de andre ingrediensene til woken. 

Skjær rød løk i ringer, squash i skiver, paprika og brokkoli i biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Ta kjøttet ut av marinaden og fres kjøttet ( i strimler) raskt (2-3 minutter) i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og fres grønnsakene.
 
Bland de stekte kyllingstrimlene og nudler forsiktig i til slutt.
 
Tilsett marinaden og smak til med pepper og eventuelt salt.
 
I denne oppskriften er det brukt ferdig woksaus, men du lager den også enkelt selv.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Guide
Oppskrifter med krabbe

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen
Dagens rett
Baconburger med blåmuggost

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen

I dag er det en saftig hjemmelaget burger med en overraskende smak som står på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her