Dagens rett
Slik kan du også servere karbonader

Slik kan du også servere karbonader

Millionbiff høres kanskje pretensiøst ut, men godt smaker det med denne enkle oppskriften.
16 Juli 2023 - 23:48

Enklere kan en oppskrift knapt bli, men ifølge en dagligvarekjede er det enkleste det beste. I hvert fall passer denne måten å tilberede karbonadedeig perfekt  i en feriemeny.

Det finnes en selvsagt rekke andre måter å bruke denne hendige råvaren på 

Millionbiff med hjemmelaget potetmos

Millionbiff med hjemmelaget potetmos

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær løken i ringer og soppen i skiver. Stek karbonadedeig, sopp og løk i en stekepanne med margarin/olje til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  2. Lag brun saus ved å smelte og brune smøret.
  3. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  4. Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.
  5. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.
  6. Hell sausen over kjøttet og bland det godt.
  7. Kok opp vann med godt med salt i, ca ½ ss pr liter vann. Kutt opp grønnsakene i buketter og ha dem i det kokende vannet. Kok opp og la det koke i ca 2 minutter.
  8. Lag en god hjemmelaget potetmos og ha den på tallerkenene. Legg over kjøttblandingen. Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.

Tips: 
Dersom du har det veldig travelt kan du bytte ut hjemmelaget potetmos og brun saus med ferdige produkter.

Flere retter med kjøttdeig

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Top500bars: Himkok er fortsatt på alles lepper

Med Himkoks 6. plass på Top500bars-listen og Svanen som har hoppet fram til 88. plass, er Norge fortsatt veldig godt representert i verdens barelite.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her