DAGENS RETT: Squash i skiver

Dagens rett Squash i skiver

(OksanaKiian)

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Den mørkegrønne squashen med det hvite kjøttet, er en velvillig ingrediens som nå er i sesong fra norske åkre. Den gule typen er ikke like vanlig, men er ofte fin å bruke i retter hvor du vil ha mer farge. Smaksmessig er det liten forskjell selv om jeg noen ganger opplever at den gule smaker litt søtere. 

Se våre andre retter med squash

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Squash i skiver calabacitas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk
løk, finhakket
2 stk
hvitløkfedd, hakkede
stk

Fremgangsmåte

Varm oljen i en kjele og ha i alle ingrediensene bortsett fra saltet og korianderkvistene.

Kok opp, sett på lokk og la koke på svak varme i 30 minutter, eller til squasen er mør. Sjekk av og til at det ikke tørker ut, tilsett i så fall litt tomatsaft, kraft eller vann.

Smak til med salt og server på meksikansk vis som en egen rett, eller sammen med all slags kjøtt eller kylling. Pynt med friske korianderstilker.

Sendt inn av

Foto: OksanaKiian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen