DAGENS RETT: T-ben stek med bakte poteter

Dagens rett T-ben stek med bakte poteter

(grandriver)

Det er ikke så mye som er bedre enn dette fra grillen

T-ben stek er et så klassisk kjøttstykke som det kan bli, og av mange regnet som det beste. Når det kommer fra grillen, er det ikke så mye annet du trenger ved siden av enn bakte poteter og sesongens friske grønnsaker.

Årsaken til at t-ben-kotelettene er så ettertraktede, er fordi de har med seg både indre- og ytrefileten. To kjøttstykker som har ulikt behov for varmebehandling, men siden de har beinet mellom, fungerer dette som en utjevner slik at den møreste delen av kjøttstykket ikke blir overbehandlet med varme, men beholder saftigheten.  

For denne type kjøttopplevelser anbefales du å oppsøke en slakter. Kanskje du får tak i porterhouse steak som er en ekstra tykk t-ben stek og derfor egner seg godt når det er mange rundt bordet. En slik holder til 2-4 personer. Eller bistecca fiorentina som nok er det aller beste utgaven av t-ben-stek som er mulig å få tak i. Kjøttet kommer fra den spesielle hvite kjøttferasen chianina som ofte ses gressende i Toscana hvor den hører hjemme. Men det som er like viktig er den lange tørrmodningstiden på 2-3 uker som bidrar både med smak og mørhet. 

Se våre andre oppskrifter med koteletter

Skaff deg dagens rett som e-post

T-ben stek med bakte poteter T-bone steak with baked potatoes), USA

Fremgangsmåte

La kotelettene bli romtempererte. Pensle demmed oljen. Krydre med salt og pepper og stek dem på grill over trekullglør, gassgrill eller grillpanne. Reguler grille- eller steketiden etter egen smak.

Bakte poteter:
Vask potetene grundig. Tørk av dem på et stykke kjøkkenpapir og gni dem godt inn med fett, gjerne spekk. Legg dem side om side i ovnsrammen eller i en ildfast form. De bør helst stå i litt grovt salt slik at undersiden ikke blir for hardbrent. Enkelte foretrekker å dekke potetene helt med salt, men dette er slett ikke nødvendig. Bak potetene ved 160 C i ca 1 time.

Tips:
Du kan også pakke dem inn i dobbelt lag med alu-folie og legge dem rett på glørne. Hvis du har gassgrill, bruker du indirekte varme og framgangsmåten som for ovn. Det kan hende at de blir raskere ferdige, alt avhenger av størrelsen, så følg med.

Når de er ferdige, tar du dem ut og ruller dem mellom hendene eller mot hardt underlag, slik at innmaten liksom moses ganske lett. Skjær et kryss på den flate langsiden og trykk på potetene, slik at de åpner seg litt. Legg en klatt smør i åpningen og krydre med din favorittkrydderblanding og finhakkete friske urter.

Server med grønt fra grillen som bifftomat, purreløk/vårløk og jalapeno, salsa og nachos.

Se alle våre andre oppskrifter med bakepotet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: grandriver

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen