Dagens rett

Toast Skagen

La dette bli en tradisjon på 17.-maifrokosten
Foto: (Tom Haga)

La dette bli en tradisjon på 17.-maifrokosten

Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste. Så kan du legge på litt ekstra luksus etter smak og lommebok.
15 Mai 2023 - 23:00

Gode reker er en selvfølge i en skagenrøre, men også frisk og smaksintens dill. Begge deler er lett å få tak i akkurat nå. Mange vil ha krepsehaler i røren, og ferskvannskreps er i sesong akkurat nå, så får du tilgang på det, ikke nøl med å inkludere dem i denne retten. Det finnes også andre luksusingredienser som sikrogn eller løjrom. Men du kommer også langt med lodderogn. For ikke å snakke om rognkjeksrogn av ypperste kvalitet. 

Se våre andre oppskrifter på skagenrøre

Toast Skagen

Toast Skagen

Fremgangsmåte

  1. Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
  2. Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
  3. Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
  4. Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
  5. Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
  6. Tilsett eventuelt litt rogn (rognkjeks- eller lodderogn) om du ønsker.
  7. Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering.
  8. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

Tips:
Hvis du skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan du tilsette kokte sjøkreps som renses og kuttes i små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.

Se våre andre oppskrifter på skagenrøre

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her