DAGENS RETT: Tomatterte med blåmuggost og honning

Dagens rett Tomatterte med blåmuggost og honning

(asab974)

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.

Tomater er den mest universelle og deiligste frukten vi har - Ja, det er faktisk en frukt. Nå som august har ankommet er det også høysesong for tomater. Endelig kan man få hendene fatt på sjeldne og rare tomatsorter, som både smaker mer og er mer behagelig på øyet. Hvis du  trodde du visste hvordan en tomat smaker, kan vi garantere en åpenbaring når du får smake disse skattene.

Disse tomatene blir nemlig kalt  for kulturarvstomater, også omtalt som "heirloom" tomater, og det ligger i navnet at disse tomatene er bevaringsverdige. Kulturarvstomater er en fellesbetegnelse for frø-ekte tomatsorter som har blitt bevart fra generasjon til generasjon.

Til forskjell fra tomatene vi finner i dagligvaren året rundt - som er hybridtomater, krysset frem for å vokse fort og være holdbare for transport og oppbevaring - finnes kulturarvstomater i en rekke forskjellige fasonger, størrelser, farger og smaker. Du finner dem garantert på ditt lokale "Bondens marked". Også i flere dagligvarebutikker kan du nå i en kort periode finne dem i oppsatte "plukk og miks"-stasjoner i grønnsaksavdelingen. 

Selvfølgelig er de en magisk opplevelse når de nytes rå, men de får litt ekstra fylde i denne oppskriften. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak. Får du ikke tak i kulturarvstomater, blir også butikktomater glade av samme behandling. Server denne tomatterten i kveld for en real smaksopplevelse. 

Se alle de andre gode oppskriftene med tomat

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Tomatterte med blåmuggost og honning

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

350 g
tomater (røde, grønne, gule, lilla i forskjellige størrelser), kuttet i 2mm tykke skiver
1 ts

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C. 

Kutt tomatene og hvitløksfedd og plasser dem i et dørslag sammen med salt, og la stå i minst 45 minutter. Tilt dørslaget til siden i blant, for å få ut ekstra væske. Plasser tomatene på tørkepapir så de får rent av seg.

Ta paideigen ut av kjøleskapet og plasser på et stekebrett med bakepapir. Strø cheddar og blåmugg ost over bunnen, og la det være 1 cm fra kanten. Arranger tomatene på toppen, la de overlappe litt og være i et lag, strø finhakket timian over. Brett kantene over,  pensle med egg, og plasser i fryseren i 10 minutter. 

Drypp litt olivenolje og honning på paien før den stekes midt i ovnen i 40-55 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. La hvile i 10 minutter før du strør nyrevet sitronskall over. 

Se alle de andre gode oppskriftene med tomat

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: asab974

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen