Dagens rett

Tomatterte med blåmuggost og honning

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren
Foto: (asab974)

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.
16 September 2021 - 23:00

Tomater er den mest universelle og deiligste frukten vi har - Ja, det er faktisk en frukt. Nå som august har ankommet er det også høysesong for tomater. Endelig kan man få hendene fatt på sjeldne og rare tomatsorter, som både smaker mer og er mer behagelig på øyet. Hvis du  trodde du visste hvordan en tomat smaker, kan vi garantere en åpenbaring når du får smake disse skattene.

Disse tomatene blir nemlig kalt  for kulturarvstomater, også omtalt som "heirloom" tomater, og det ligger i navnet at disse tomatene er bevaringsverdige. Kulturarvstomater er en fellesbetegnelse for frø-ekte tomatsorter som har blitt bevart fra generasjon til generasjon.

Til forskjell fra tomatene vi finner i dagligvaren året rundt - som er hybridtomater, krysset frem for å vokse fort og være holdbare for transport og oppbevaring - finnes kulturarvstomater i en rekke forskjellige fasonger, størrelser, farger og smaker. Du finner dem garantert på ditt lokale "Bondens marked"

Også i flere dagligvarebutikker kan du nå i en kort periode finne dem i oppsatte "plukk og miks"-stasjoner i grønnsaksavdelingen. 

Selvfølgelig er de en magisk opplevelse når de nytes rå, men de får litt ekstra fylde i denne oppskriften. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak. Får du ikke tak i kulturarvstomater, blir også butikktomater glade av samme behandling. Server denne tomatterten i kveld for en real smaksopplevelse. 

Se alle de andre gode oppskriftene med tomat

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Tomatterte med blåmuggost og honning

Tomatterte med blåmuggost og honning

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C. 

Kutt tomatene og hvitløksfedd og plasser dem i et dørslag sammen med salt, og la stå i minst 45 minutter. Tilt dørslaget til siden i blant, for å få ut ekstra væske. Plasser tomatene på tørkepapir så de får rent av seg.

Ta paideigen ut av kjøleskapet og plasser på et stekebrett med bakepapir. Strø cheddar og blåmugg ost over bunnen, og la det være 1 cm fra kanten. Arranger tomatene på toppen, la de overlappe litt og være i et lag, strø finhakket timian over. Brett kantene over,  pensle med egg, og plasser i fryseren i 10 minutter. 

Drypp litt olivenolje og honning på paien før den stekes midt i ovnen i 40-55 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. La hvile i 10 minutter før du strør nyrevet sitronskall over. 

Se alle de andre gode oppskriftene med tomat

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Se alle de andre gode oppskriftene med tomat

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her