Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dagens rett

Torsk på rugbrød med egg og sideflesk

Slik kan du også servere torsk, poteter og flesk
Foto: (Ingvar Eriksson)

Slik kan du også servere torsk, poteter og flesk

Torsk, poteter og flesk er en veldig tradisjonell middagsrett, som også er veldig god, men som med fordel kan fornyes. Som i denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2018 - 14:00

På samme måte som flesk og duppe er innlandets hverdagskost, er torsk med flesk og poteter, kystfolkets.  

Denne oppgraderte utgaven er så god at den kan serveres som enten hovedrett, smårett eller forrett. 

Selvsagt kan du bruke bacon, men sideflesk er altså ikke røykt, så det er en annen smak. 

Se våre andre oppskrifter med flesk

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk på rugbrød med egg og sideflesk

Torsk på rugbrød med egg og sideflesk

Fremgangsmåte

Kok egg til smilende. 6 minutter. Avkjøl og skrell. Del eggene i to.

Kok poteter til al dente. Avkjøl. Del i to eller skiveravhengig av størrelse.

Riv pepperroten. Del kapersene i to.

Skjær sideflesket i terninger og sprøstek. 

Sett termometeret i torskefiletens tykkeste parti. Fyll en kjele med 5 cm vann. Legg en rist i bunnen og legg fiskestykket opp. Dryss over salt. Kok opp og la dampe til kjernetemperaturen er på 40 grader. Avkjøl.

Smør kremost på brødskivene. Legg på potetene.

Del torskefileten opp i flak. Legg oppå potetene. Topp med egg, kapers, gressløk pg revet pepperrot. Kvern over salt og pepper. 

Tips:
Hvis du skjærer rugbrødet på langs får du store nok skiver. Alternativt kan du bruke to skiver per porsjon. 

Her ligger det veldig mange oppskrifter med torsk

Se våre andre oppskrifter med flesk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Ukens kake
Jordbærkake med vaniljekrem og pasjonscurd

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig

Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
17. mai
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne champagnen er faktisk utrolig billig
Godbiter i pollisten

Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
+
Test
15 bobleviner i basis mellom 114 og 190 kroner

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol

Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her
s