Drinken med akevitt og løvetann.

Med en nyskapende og uvanlig kombinasjon av akevitt og løvetann sikret Halvor Digernes seieren i Linie Award - se den flotte drinken her.

Nordens beste bartendere møttes til dyst denne uken i den første utgaven av bartenderkonkurransen til Linie Award, og det var den unge Halvor Digernes fra Fuglen bar i Oslo som gikk av med seieren med sin oppfinnsomme blanding av akevitt og hjemmejemmelaget løvetannsirup.
 
 
- Det var utolig morsomt å vinne denne konkurransen, sier Digernes til Apéritif. Ekstra morsomt er de selvfølgelig å kunne få anledning til å jobbe på min desiderte favorittbar i New York, Death & Company.
 
I konkurranse med toppbartendere fra Sverige, Finland og Danmark, var det nemlig Digernes som sikret seg et drømmeopphold på den renommerte New York-baren.
 
Juryen var mektig imponert over kvaliteten over drinkene finalistene presenterte, men Digernes trakk det lengste strået med Dandy Lion med sin gode balanse, klare note av akevitt og bruk av spennende ingredienser i en uvanlig kombinasjon.
 
- Idéen med løvetann begynte med at jeg kjøpte en pose med løvetannrot fra Aukrust gård, sier Digernes.
 
- Egentlig hadde jeg tenkt å lage en infusjon av det, men så kom jeg i diskusjon med en av våre stamgjester om hvordan nevøene til Donald alltid drakk løvetannbrus og da kom jeg opp med idéen om å lage dette til ham.
 
- Jeg lagde dermed en sirup på løvetannrot, hadde i soda og serverte stamgjesten min, og når tiden kom for dennne konkurransen hadde jeg et utmerket utgangspunkt for en deilig drink med akevitt.
 
Løvetannrotens karakter av anis og bittertoner passer perfekt sammen med fylden og sødmen i akevitten samt med den delikate munnfølelsen du får ved å i tillegg bruke eggehvite i drinken. 
 
Nå står New York for tur for Digernes og han har allerede paner om å åpne en egen avdeling av Fuglen i både New York og Tokyo.
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Dandy Lion

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

stk
hjemmelaget løvetannrot- og pollensirup
4 stk
dråper Dandelion & Burdock Bitters fra Adam Elmegirab

Fremgangsmåte

Ha alt i en shaker uten is og rist det godt sammen i 10 sekunder.

Ha i isbiter (ca halvfullt) og rist hardt til drinken er iskald.

Drinken dobbeltsiles over i et nedkjølt coupette glass.

Pyntes med en løvetannblomst.

Se flere drinker med akevitt her

Tips: Med denne drinken vant Halvor Digernes fra kaffe- og cocktailbaren Fuglen i Oslo, bartenderkonkurransen Linie Awards 2011.
 
Dandelion & Burdock Bitters (løvetann og tistel) finnnes nok ikke i Norge, men det er mulig å bruke en infusjon (uttrekk i sprit) av løvetannrot eller anis.

Eventuelt kan du bruke litt Angostura Bitters og mer av løvetannsirupen.

Råvare:
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen