Dagens rett

Dansk hakkebøff

Det er deilig å spise dansk i Norge: prøv deg på danskenes nasjonalrett hakkebøff
Foto: (matprat.no)

Det er deilig å spise dansk i Norge: prøv deg på danskenes nasjonalrett hakkebøff

Skulle du leve i den tro at hakkebøff er den danske versjonen av bankekjøtt, så tar du nok helt feil. Det er kjøttdeig eller karbonadedeig det her dreier seg om. Danskene elsker sin hakkebøf. Det er lett å forstå.
06 April 2023 - 00:00
Men som med alt som er godt, starter det med gode råvarer og en god kokk. Det betyr at du skal se etter økologisk karbonadedeig, og ikke steke den for lenge. Den skal nemlig være saftig i midten. Hakkebøff som minner om skosåle er aldri deilig. 
Her finner du flere deilige danske favoritter

Dansk hakkebøff

Dansk hakkebøff

Fremgangsmåte

  1. Kna sammen kjøttdeig, salt og pepper.
  2. Del kjøttdeigen opp i like store tykke bøffer som stekes på middels varme, 5 minutter på hver side.
  3. Bøffene skal være rosa inni.

Server bøffene på godt grovbrød med salatblad og stekt løk. 

Tradisjonelt dansk tilbehør er rødbeter, syltede agurker og kapers.

Her finner du flere deilige danske favoritter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det danske romeventyret
+

Det danske romeventyret

Hvis «dansk rom» høres utenkelig ut, ja, da har du ikke fulgt med. I dag finnes 15 danske destillerier som lager rom fra bunnen av. Og rom som importeres fra Karibia for å modnes i Danmark.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det danske romeventyret
+

Det danske romeventyret

Hvis «dansk rom» høres utenkelig ut, ja, da har du ikke fulgt med. I dag finnes 15 danske destillerier som lager rom fra bunnen av. Og rom som importeres fra Karibia for å modnes i Danmark.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken
Dagens rett

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken

Kyllingvinger er deilig snacks, og spesielt godt når det er fredag og kanskje sågar ferie. Når de er ferdigstekte fra butikken, er det bare litt finjustering og tilbehøret som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her