De beste hvitvinskjøpene

De beste hvitvinskjøpene

Disse to muscadetene konkurrerer ut alt av rimelig chablis og sancerre.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Selv om vi nærmer oss førjulstid og dens meny med stormskritt, holder krabbe og andre skalldyr stand som gode grunner til å samles rundt festbordet.

50 kroner billigere

Bedre kjøp enn de to hvitvinene, Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2012 (80550) og Ch. de la Gravelle Gorges 2009 (59684) , skal du lete lenge etter. Og det har vært en kjensgjerning i årgang etter årgang.

Les mer om disse vinene

Og desto større grunn til å minne på hvilken åpenbaring til drøye hundrelappen som finnes bak det litt pompøse navnet Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur lie. Her snakker vi om en vin som er på nivå med chabliser som koster femti kroner mer.

Les mer om potensialet i Muscadet

Muscadet-regionen ris fortsatt av en langvarig krise som holder prisene nede. Derfor er disse vinene slike fantastisk gode kjøp.

Les mer om områdets utfordringer

2011-utgaven har litt mer kropp enn eksempelvis 2010. Noe som kler den innimellom magre muscadetvinen. Og som gjør at denne vinen er perfekt også til mer smaksrike skalldyr som krabbe, både taskekrabbe og kongekrabbe.

Langt opphold på bunnfallet

Avlingene er generelt lavere i 2011 på grunn av tørke tidlig i vekstsesongen. Noe ujevne vekstforhold skapte utfordringer, men en fin september hjalp dem som ikke valgte å plukke før druene var fysiologisk modne.

Véronique Günther-Chéreau tilhører de seriøse og kvalitetsorienterte produsentene som jobber med å skille ut de ulike terroirene innen den sammensatte muscadetregionen.

Ch. de la Gravelle Gorges er derfor en annen tilnærming. Ikke bare fordi den kommer fra et annet jordsmonn, som siden 2005 sågar er forfremmet til «villages»-nivå, men også siden den har fått lengre opphold på bunnfallet (sur lie). Kravet for Gorges-appellasjonen er minimum 17 måneder (mot 7-14 for vanlig muscadet). Men Gravelle Gorges har fått hele 40 måneder på bunnfallet. Vintokkene er dessuten 60 år gamle. Dette til sammen gir en vin med god kraft, stor fedme og munnfølelse, en vin som derfor passer bedre til for eksempel fisk med smør- eller kremsaus.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2018

Produsent:
Véronique Chéreau-Günther
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Muscadet
Pris:
154,90 kr
Varenummer:
8055001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. de la Gravelle Gorges 2013

Produsent:
Veronique Günther Chereau
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
5968401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen