Dagens rett

Pasta med fersk og røkt ørret

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og friske grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage, enten den lages av rester eller nyinnkjøpt vare.
Redaksjonen
17 Desember 2019 - 02:00

Pasta er hverdagsfavoritt nummer én, og denne utgaven er intet unntak. For her utnytter du enten rester fra kjøleskapet, fra fryseren eller nyinnkjøpt fra butikken. 

Du kan selvsagt velge bare fersk ørret eller bare den røykte utgaven, eller en annen type fisk. 

Også grønnsakene kan være rester fra helgen eller fra fryseren. Her er det egentlig fritt fram. Og hvilken pasta du velger er egentlig hipp som happ.

Har du gått deg vill i supermarkedenes pastahyller og lurer på hva alle de forskjellige typene skal brukes til? Fortvil ikke - alt du ønsker å vite om pasta finner du her:

Apéritifs store pastaguide - alt om pasta

Og når du har funnet din favoritt, er oppskriftene lett tilgjengelig.

De beste pastaoppskriftene får du her

Pasta med fersk og røkt ørret

Pasta med fersk og røkt ørret

Fremgangsmåte

Kok pastaen et par minutter kortere enn anvisning på pakken i godt saltet vann.

Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.

Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.

Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.

Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen. Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.

La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.

Sitronsausen:
Vask sitron og riv av det gule skallet. Kok opp matfløte med sitronskall og la det småkoke et par minutter.

Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.

Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker.

Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.

Tips: Her kan du gjerne bruke annen type pasta slik som spagetti, linguini, pappardelle eller tagliatelle.

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her