Godbiter i pollisten
Denne legendariske vinen må du smake før det er for sent

Denne legendariske vinen må du smake før det er for sent

Selv om den snart er 20 år, er den fortsatt svært ungdommelig og kommer til å utvikle seg i flere tiår til.
Aase E. Jacobsen
06 Juli 2016 - 15:00

Du har med andre ord god tid på deg til å nyte Colares Chitas 1997, men vi vet ikke hvor lenge denne vinen blir tilgjengelig på markedet. Produsenten Antonio Bernardino Paulo da Silva drar sterkt på årene og selv om det er yngre krefter som står klare til å ta over, er området utsatt for sterkt press fra feriehusutbyggere.

Les mer om denne trusselen 

Men enn så lenge og perfekt timet før neste års mange jubileeer og merkedager er nå 1997-ågangen av denne klassikeren å få tak i. Fortsatt finnes noen få flasker av 1996 i en håndfull polutsalg. Den er enda mer raffinert – synes jeg – men som den store colares-elskeren jeg er, så sier jeg ja, takk, begge deler.

Helt spesielle og veldig gamle vinplanter

1997 virker mye yngre, og en tanke fastere, mens 1996 er mer åpen rent aromamessig og med stor bløthet. Potensialet for de to årgangene er det samme. Disse vinene utvikler seg svært sakte. Det skyldes både praksisen til produsenten med å la dem modne i fem år i store gamle fat før de får fortsette prosessen i flaske. Slik forberedes de på et langt liv. Men druesorten har også mye å si. Ramisco vokser bare her og i noen skikkelige villnis av noen vinmarker. Siden jordsdmonnet er ren sand, har aldri vinlusen funnet seg til rette her. Vinplantene er derfor veldig gamle.

Les mer om sanddynenes hemmelighet

Har du ikke bestemt deg for hvor neste vinreise skal gå, anbefales Colares på det sterkeste, ikke på grunn av sitt komfortable og mangfoldige turisttilbud (kanskje heller tvert om), men derimot for sin unike karakter. Før den blir borte.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    A. Bernardino Paulo da Silva
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Portugal Portugal
    Område:
    Lisboa
    Pris:
    461.50 kr
    Varenummer:
    3963301
    92 POENG
    Colares Chitas
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her