Godbiter i pollisten
Denne legendariske vinen må du smake før det er for sent

Denne legendariske vinen må du smake før det er for sent

Selv om den snart er 20 år, er den fortsatt svært ungdommelig og kommer til å utvikle seg i flere tiår til.
Aase E. Jacobsen
06 Juli 2016 - 15:00

Du har med andre ord god tid på deg til å nyte Colares Chitas 1997, men vi vet ikke hvor lenge denne vinen blir tilgjengelig på markedet. Produsenten Antonio Bernardino Paulo da Silva drar sterkt på årene og selv om det er yngre krefter som står klare til å ta over, er området utsatt for sterkt press fra feriehusutbyggere.

Les mer om denne trusselen 

Men enn så lenge og perfekt timet før neste års mange jubileeer og merkedager er nå 1997-ågangen av denne klassikeren å få tak i. Fortsatt finnes noen få flasker av 1996 i en håndfull polutsalg. Den er enda mer raffinert – synes jeg – men som den store colares-elskeren jeg er, så sier jeg ja, takk, begge deler.

Helt spesielle og veldig gamle vinplanter

1997 virker mye yngre, og en tanke fastere, mens 1996 er mer åpen rent aromamessig og med stor bløthet. Potensialet for de to årgangene er det samme. Disse vinene utvikler seg svært sakte. Det skyldes både praksisen til produsenten med å la dem modne i fem år i store gamle fat før de får fortsette prosessen i flaske. Slik forberedes de på et langt liv. Men druesorten har også mye å si. Ramisco vokser bare her og i noen skikkelige villnis av noen vinmarker. Siden jordsdmonnet er ren sand, har aldri vinlusen funnet seg til rette her. Vinplantene er derfor veldig gamle.

Les mer om sanddynenes hemmelighet

Har du ikke bestemt deg for hvor neste vinreise skal gå, anbefales Colares på det sterkeste, ikke på grunn av sitt komfortable og mangfoldige turisttilbud (kanskje heller tvert om), men derimot for sin unike karakter. Før den blir borte.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    A. Bernardino Paulo da Silva
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Portugal Portugal
    Område:
    Lisboa
    Pris:
    461.50 kr
    Varenummer:
    3963301
    92 POENG
    Colares Chitas
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her