Kake
Det blir fest med denne kaken

Det blir fest med denne kaken

Myk og fyldig ostekrem, bringebær og makroner er ingrediensene som bærer denne oppskriften.
20 Mars 2014 - 13:10

Dette er en eksklusiv kake som passer perfekt til fester hvor du tar deg ekstra tid og flid med tilberedingen. For å være helt korrekt er dette en krysning mellom en terte og en ostekake. Mange av dere kjenner kanskje igjen bunnen som et terteskall, mens fyllet er en stivere ostekrem som lar seg sprøyte i bunnen.

Bunnen velger du selv

Grunnen til at jeg valgte en mørdeigsbunn er at jeg ikke er like glad i ostekakebunnene som ofte lages av knust kjeks. Vil du derimot lage kaken med en slik bunn, kan mørdeigsbunnen selvsagt erstattes.

Slik lager du vanlig ostekakebunn

Møtet mellom den fløyelsmyke ostekremen, de friske bringebærene, de søte makronene og hakkede pistasjnøttene er fantastisk, og noe du bare må prøve den for å skjønne hvor godt dette smaker.

TIPS: For en mer eksklusiv bunn kan du erstatte halvparten av melet med malte mandler.

 

Ostekake med bringebær og pistasjnøtter

Ostekake med bringebær og pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland dette sammen lett og sett deigen i kjøleskap. Kjevle den ut og legg den pent i en form a 20-22 cm.

Stikk hull i bunnen med en gaffel slik at all luften kommer ut under steking.

Stek bunnen med et bakepapir oppå som du legger erter eller ris oppå. På denne måten holder bunne seg i formen sin.

  1. Stek bunnen i 20-30 minutter på 180 grader.
  2. Avkjøl
  3. Franske minimakroner:
  4. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.
  5. Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i.
  6. Rør ut all luft til massen blir skinnende.
  7. Sprøyt dette ut på papir og la dem tørke i minst 30 minutter.
  8. Stekes på 130 grader varmluft i 6-7 minutter.
  9. Avkjøl eller legg hele brett i fryseren.
  10. Ostekrem:
  11. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.
  12. Visp sammen kremost, sukker og bringebærsaft til en glatt masse i en kjøkkenmaskin.
  13. Mens osteblandingen mikses, varmes appelsinjuice til kokepunktet i en liten kjele før den tas av platen. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
  14. Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn, dette kan gjøres i kjøkkenmaskinen.
  15. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
  16. Sprøyt kremen i bunnen du har laget. Kremen er nokså stiv i konsistensen så dette går fint. Krem som blir til overs kan brukes mellom minimakroner som er til overs :)
  17. Pynt:
  18. Legg bringebær på kaken og legg de små minimakronene på annenhver bringebær skrått.
  19. Dryss på litt grovhakket pistasjnøtter.
Tips : For en mer eksklusiv bunn kan du erstatte halvparten av melet med malte mandler.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her