Godbiter i pollisten
Det er nå du skal kjøpe det som var sommerens beste vinkjøp

Det er nå du skal kjøpe det som var sommerens beste vinkjøp

I juli kom en rekke flotte røde Bandol-viner i basisutvalget, men de smaker mye bedre til høstmenyen.
Aase E. Jacobsen
30 August 2017 - 13:45

Min absolutte favoritt er Dom. Suffrene Bandol Les Lauves 2011 i magnum – en virkelig lekker vin som bærer sine utrolige 15,5 prosent alkohol med like usannsynlig stort raffinement. Denne lagringsdyktige vinen som smaker godt allerede, må bestilles. I basisutvalget (på plass i 62 butikker) finnes den i normalflaske og i 2010-årgang, også den et utrolig godt uttrykk for både vinprodusent, druesort, område og årgang.

Produsentens vanlige røde bandol, Dom. Suffrene Bandol 2012, er også et veldig godt kjøp og en god kandidat for kjelleren.

Suffrene er en god gammel kjenning på polet

En annen favoritt som står og venter på deg i en polhylle nær deg (i 60 polutsalg) er Bunan Moulin des Costes Rouge 2014. Den er til gjengjeld det beste kjøpet av alle. Fantastisk kvalitet for drøyt to hundre kroner.

Her kan du lese mer om denne produsenten

Rimeligst og ferskest av alle er La Bastide Blanche Bandol Rouge 2015 som finnes i 107 polutsalg. Noe mer leskende i stilen siden den har mindre andel mourvèdre i miksen enn de andre, men likevel med godt om enn middels langt lagringspotensial.

Det er mourvèdre som er Bandol-drue nummer én. Denne druesorten trives veldig godt under den stekende Provence-solen og i det karrige kalkjordsmonnet som preger denne lille appellasjonen helt sør i Frankrike. 

Derfor fortjener mourvèdre grand cru-status

Bandols vinmarker ligger med utsyn til Rivieraen rett nedenfor. Den friske sjøbrisen utover ettermiddagen gjør at druene ikke blir kokt.

Kombinasjonen av kalkjordsmonn og nærhet til havet skaper de unike forholdene i Bandol. Foto: fullempty

 

Denne Provence-appellasjonen er enda mindre

Denne kombinasjonen gir viner med et veldig godt lagringspotensial og som fortjener en plass i enhver god vinkjeller. Når utvalget er så godt som nå, også på et pol nær deg, gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Bandol er imidlertid ikke bare rødvin og vel så kjent for sine rosa som hvite viner. Flere av dem var nyheter i basis i juli og finnes fortsatt i hyllene. Vel verd å teste ut til både sensommerens skalldyrlag som til høstlige fiskeretter.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her