Dette er boksen du skal kjøpe til grillmaten

Dette er boksen du skal kjøpe til grillmaten

Du får nemlig en utrolig bra vin signert en av verdens dyktigste vinmakere. Den finnes dessuten i en svært rimelig flaskeutgave.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Niepoort Dão Rótulo 2012 (19658)  har mørk, moden og god frukt, god friskhet og fine tanniner som gir den en fasthet du sjelden finner i boksformatet.

Så er det egentlig en vin beregnet for flaske. Flaskeversjonen har litt mer av alt og er et realt røverkjøp som også  tåler samt vil vinne på å lagres i minst fire år. Men innmaten i boksen har åpnet seg noe mer siden i vinter og framstår nå som ekstra innbydende. Perfekt timing foran grillsesongen.

Best i blanding

Dirk Niepoort dro til Dão for å realisere sitt siste prosjekt. For selv om det har skjedd mye spennende i Dão de siste tiårene, er det fortsatt en region med uutnyttet potensial.

Her kan du lese om alt det spennende som skjer i Dão 

Til denne sin første Dão, har han funnet fram til vinmarker med en viss alder. Dão har ikke på samme måte som naboen Bairrada et fyrtårn når det kommer til druesorter, men derimot dyrkes det innenfor regionsgrensene en lang forskjellige typer. Portugal kjennetegnes blant annet av stor rikdom når det kommer til antall druesorter, og det kan virke som om nesten alle dyrkes i Dão. I hvert fall er det sjelden å støte på viner laget av én drue. Men de finnes, og da helst av druen touriga nacional som har ganske god utbredelse i Dão.

Se alle de gode vinene fra Dão

Og denne druen har Dirk Niepoort rimelig god peiling på. Men den spiller en mindre rolle i ukens vin som har jaen som hoveddrue i tillegg til alfrocheiro preto og touriga nacional. Jaen kan sies å ha nesten samme rolle som baga i Bairrada, men jaen er ikke en unik drue for Dão. Den er nemlig den samme som den stadig mer populære mencia i det nordvestlige Spania. Den kom til Dão ved hjelp av pilgrimer på vei hjem fra Santiago de Compostela. Mens den i Bierzo, Ribeira Sacra, Monterrei og Valdeorras opptrer alene, blandes den så å si alltid med andre druer i Dão. Den bidrar med aroma saftighet og stor bløthet, og trenger derfor støtte fra andre mer strukturerte druer.

Niepoort har mange flotte viner på det norske markedet

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Niepoort Dão Rótulo 2017

Produsent:
Niepoort
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Portugal
Område:
Beiras
Pris:
454,90 kr
Varenummer:
1965806
85 Poeng
Les smaksnotatene »

 

 
 

Niepoort Dão Rótulo 2015

Produsent:
Niepoort
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Beiras, Dão
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
1965801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .
Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen