Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Godbiter i pollisten
Disse rieslingene bør du sikre deg for kjelleren. De er ekstra gode kjøp

Disse rieslingene bør du sikre deg for kjelleren. De er ekstra gode kjøp

Auslese og spätlese på dette nivået bør finnes i en hver vinkjeller. Investeringen er dessuten ikke særlig stor.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2018 - 14:45

K. H. Schneider med brødrene Andi og Christoph Schneider i front er en av Nahes fremadstormende produsenter.

Les alt vi har skrevet om Nahe her

Det er vinene deres som selges i Norge supre bevis på. Først og fremst imponerende K.H. Schneider Sobernheimer Marbach Riesling Auslese 2015 som holder lengre enn de fleste av oss – minst 20 år. Trolig mye mer. For den har det som skal til av konsentrasjon og syre. Allerede bærer den bud om et tydelig jordsmonnsavtrykk, men det kommer mer, bare vent, og ikke minst vær tålmodig. Jo lengre den får ligge, jo mer viser den fram samt jo tørrere vil den oppleves. Det er fordi frukten og sødmen blir mindre yppig med alderen, mens syren holder seg framtredende. Akkurat som med oss mennesker. Auslese på dette nivået smaker imidlertid aldri virkelig tørt.

Christoph (tv) og Andi Schneider tar seg av henholdvis vinmarkene og vinkjelleren i familiebedriften.

Det gjør derimot spätlese når den får ligge lenge nok (la oss si 20 år og mer) siden den i utgangspunktet har omtrent halvparten så mye restsukker. K. H. Schneider har to utgaver av denne svært så anvendelige vinstilen og de er tilgjengelig i større antall enn auslesen. K.H. Schneider Domberg Riesling Spätlese 2015 og K.H. Schneider Marbach Riesling Spätlese 2015. Forskjellen på de to er vinmarkenes beskaffenhet. I det første tilfellet er det snakk om et steinete jordsmonn med skifer og kvartsitt og i den andre et dypere jernholdig avleiringsjordsmonn. Og det enda de er naboer i den samme bratte sørvendte skråningen mellom Monzingen og Sobernheim.

Marbach-vinmarken.
Også bestefar har et ord med i laget. Barnebarnet Andi til høyre.

Det gir seg uttrykk i form av en strammere mineralsk stil for Domberg-vinen og en mer parfymert og røykaktig karakter for Marbach-vinen. Begge deler 2015-årgangens kjøttfulle frukt. Og begge er gode matviner. Mens Domberg trives sammen med asiatisk mat eller kremet ost, har Marbach enda flere strenger å spille på. Den tåler en del krydder samtidig som tørrere oster fungerer utmerket samt ikke minst lam eller lyst kjøtt. Matkombinasjoner som absolutt bør prøves, og du blir garantert overrasket over hvor godt disse søte vinene gjør det.

Ikke bare god riesling der i gården, nei.

Brødrene tenker også på de av oss som vil ha det (nesten) helt tørt i glasset. Både gjennom mineralske K.H. Schneider Schlossböckelheim Vulkanstein Riesling trocken 2014 og den mer aromatiske K.H. Schneider Sobernheim Sauvignon Blanc Trocken 2015 som altså er et helt annet drueuttrykk.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget buttdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks
+
Klubbkokken serverer
Aspargesterter med blåmuggost og honning

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget buttdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks

Perfekt nå som festsesongen står for dør og vi alle har behov for litt uanstrengt luksus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
+
Tester
Nyheter basis mai 2021

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg

Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til
Ukens drink

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til

Denne friske drinken med sine dype undertoner av amerikansk whiskey stimulerer drømmene om den kommende sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset
+
Klubb
Maiutgaven av Apéritif magasin 2021

Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset

Vi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her