Ukens kake
Disse vaflene overgår bestemors

Disse vaflene overgår bestemors

Det er faktisk noen som er bedre til å lage vafler enn nordmenn, og det er belgierne. Prøv denne oppskriften og bli overbevist.
09 November 2023 - 12:00

Det finnes like mange oppskrifter som det finnes vaffelboder i Belgia og Nord-Frankrike hvor disse delikatessene går ned på høykant.

Sprø, saftige og litt seige
Belgiske vafler skal være sprø og de må røren inneholde en del fett. De skal også være luftige. Det bidrar eggene med. Den store forskjellen på våre hjemlige vafler og de belgiske (bortsett fra formen) er at de også inneholder gjær. Det gjør dem passe saftige og litt «seige».

Vi har mange oppskrifter på vafler

Ekte belgiske vafler serveres alltid med et dryss melis og eventuelt litt krem. Du kan også prøve med sjokoladepålegg. Gjerne smeltet med et dryss av grovhakkete nøtter. Nam!

TIPS 1: For ekstra luftig vafler, kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene. I så fall vendes de stivpiskete eggehvitene helt til slutt.

TIPS 2: Når vaflene ikke lenger er glovarme, kan de serveres med pisket krem og friske bær eller fruktsalat. Vaflene kan også legges lagvis med frukt og krem, omtrent som en «bløtkake».

Ekte belgiske vafler

Ekte belgiske vafler

Fremgangsmåte

  1. Bland mel og salt i bollen som tilhører kjøkkenmaskinen din. Eller Lag en grop i midten og ha eggene oppi. Tilsett smeltet smør, vann og melk. Kjør ved middels hastighet til røren er jevn. Tilsett sukker, vaniljesukker, olje, gjær og eventuelt rom. Kjør videre til alt er godt blandet.
  2. Sett til side i minst 30 minutter, gjerne en time.
  3. Stek i vanlig vaffeljern eller aller helst spesialjern som gir rektangulære vafler. Dryss melis over og spis nystekte. Da er de sprøest.
  4. Tips 1: For ekstra luftig vafler, kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene. I så fall vendes de stivpiskete eggehvitene helt til slutt.
  5. Tips 2: Når vaflene ikke lenger er glovarme, kan de serveres med pisket krem og friske bær eller fruktsalat. Vaflene kan også legges lagvis med frukt og krem, omtrent som en «bløtkake».

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her