Dropp chablisboksen. Sats heller på denne

Dropp chablisboksen. Sats heller på denne

Du får en firedel mer vin for pengene med denne boksen. Som dessuten er solid håndverk.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Biovidis Alain Barbetorte (21788)  er en økologisk muscadet som har en mineralkarakter som er til forveksling lik god chablis. Men muscadet koster alltid mye mindre. Det at den kommer i boksformatet gjør at den er ekstra prisgunstig (selv om den har gått en del opp i pris siden lansering).

Denne muscadeten i flaske er også et kupp

Dessuten gir den mer både som mat- og som drikkevin enn de rimeligste chablisene.

Den bestod min enkle syretest med glans, nemlig å bli overført til halvfull flaske for så å oppbevares kjølig i en uke. Det er det nemlig ikke mye billigvin som tåler. Ikke så mye dyrere vin heller.

Lang bunnfallsmodning gjør godt

Årsaken ligger nok i framstillingsmetoden for muscadet – og trolig det at den er framstilt uten bruk av kjemi. Vinen får ligge på bunnfallet en tid etter gjæring for å beholde mest mulig friskhet og ikke minst for å tilføres fedme. Innmaten i denne boksen har ligget ett år på bunnfallet, hvilket åpenbart har gitt den ekstra motstandskraft overfor oksygen.

Dette kjennetegner muscadetviner

Men det er mer en digresjon enn av praktisk betydning for deg som velger boksformatet. Det er jo best godt egnet når det er mange rundt bordet og budsjettet er lite. Eller når du skal ut på tur og vil ha minst å bære på. Vel er det kommet en del viner i plastflaske, såkalt pet, men så langt har jeg bare smakt en jeg synes holder godt mål .

Vinen er laget av ekteparet Marie Béatrice Giraud og Daniel Bideau som driver vingården Bid’gi etter økologiske prinsipper. Biovidis er et markedsføringssamarbeid mellom franske småprodusenter av økologisk vin. Det startet for 20 år siden, den gang øko-vin nærmest var et skjellsord. Fortsatt er det bare litt mer enn 5 prosent av Frankrikes vinareal som dyrkes økologisk, så det går sakte framover.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Biovidis Alain Barbetorte

Produsent:
Biovidis
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
419,90 kr
Varenummer:
2178801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen