Drikke
Dropp chablisboksen. Sats heller på denne

Dropp chablisboksen. Sats heller på denne

Du får en firedel mer vin for pengene med denne boksen. Som dessuten er solid håndverk.
Aase E. Jacobsen
26 Mai 2015 - 13:55

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Biovidis Alain Barbetorte (21788) er en økologisk muscadet som har en mineralkarakter som er til forveksling lik god chablis. Men muscadet koster alltid mye mindre. Det at den kommer i boksformatet gjør at den er ekstra prisgunstig (selv om den har gått en del opp i pris siden lansering).

Denne muscadeten i flaske er også et kupp

Dessuten gir den mer både som mat- og som drikkevin enn de rimeligste chablisene.

Den bestod min enkle syretest med glans, nemlig å bli overført til halvfull flaske for så å oppbevares kjølig i en uke. Det er det nemlig ikke mye billigvin som tåler. Ikke så mye dyrere vin heller.

Lang bunnfallsmodning gjør godt

Årsaken ligger nok i framstillingsmetoden for muscadet – og trolig det at den er framstilt uten bruk av kjemi. Vinen får ligge på bunnfallet en tid etter gjæring for å beholde mest mulig friskhet og ikke minst for å tilføres fedme. Innmaten i denne boksen har ligget ett år på bunnfallet, hvilket åpenbart har gitt den ekstra motstandskraft overfor oksygen.

Dette kjennetegner muscadetviner

Men det er mer en digresjon enn av praktisk betydning for deg som velger boksformatet. Det er jo best godt egnet når det er mange rundt bordet og budsjettet er lite. Eller når du skal ut på tur og vil ha minst å bære på. Vel er det kommet en del viner i plastflaske, såkalt pet, men så langt har jeg bare smakt en jeg synes holder godt mål.

Vinen er laget av ekteparet Marie Béatrice Giraud og Daniel Bideau som driver vingården Bid’gi etter økologiske prinsipper. Biovidis er et markedsføringssamarbeid mellom franske småprodusenter av økologisk vin. Det startet for 20 år siden, den gang øko-vin nærmest var et skjellsord. Fortsatt er det bare litt mer enn 5 prosent av Frankrikes vinareal som dyrkes økologisk, så det går sakte framover.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her