Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Ukens godbit finnes i samtlige polutsalg og er et funn til prisen.

Ok, det er noen få pol tilhørende kategori 1 som ikke har Clos des Brusquières Châteauneuf-du-Pape 2014. Men til alle dem som må ta til takke med dette ytterst snevre utvalget i påskeinnspurten, har jeg et godt råd. Neste gang du passer en større polbutikk bør du absolutt lete etter denne vinen, for den er ikke bare en knallgod vin i seg selv, men også et veldig godt kjøp og ikke minst er det en vin med et veldig godt lagringspotensial.

Slik smaker en åtte år gammel vin fra denne produsenten

Vi snakker om en vin fra Châteauneuf-du-Pape signert en produsent til tilhører de tradisjonelle og som har en lang historie i området. Selv om det var først i 1996 at Claude Courtil-Thibaut satte familiens navn på etiketten.

Les mer om denne solide produsenten

Nå er det sønnene David og Jérôme som fronter vingården som fortsatt drives på samme måte. Det betyr minst mulig inngripen i vinmarker eller kjeller med gjæring i sementtanker, ofte med stilkene, 18-24 måneders modning i sement for grenache og store brukte fat for syrah og mourvedre, ingen filtrering eller klaring. Det du får er en vin som rett og slett har preg av drue og jordsmonn - og det siste betyr kalkholdig leire dekket av de karakteristiske rullesteinene.

Les mer om det som kjennetegner denne vinstilen

Gammel grenache i Courtil-Thibauts vinmarker.

 

Til påskelammet er den uforlignelig. Sikre deg gjerne noen ekstra flasker til neste høst- og vintersesong, for 2014 har et veldig godt potensial. Etter hvert erstattes den av 2015 som kommer til å bli en stor opplevelse, gitt den høye konsentrasjonen på generell basis for vinene i denne årgangen. Courtil-Thibaut kommer ikke til å være noe unntak all den tid deres 10 hektar består av en stor andel velvoksne vinplanter med et gjennomsnitt på 50 år og de eldste er 100 år.

Claude Courtil inspiserer en av sementtankene.

 

 Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Clos des Brusquières Chateauneuf-du-Pape 2018

Produsent:
Clos des Brusquières
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
339,90 kr
Varenummer:
4987001
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen