Ekstra gode rieslingkjøp fra Ruwer

Ekstra gode rieslingkjøp fra Ruwer

Vinene til Maximin Grünhaus har alltid stått i en særstilling blant vinene fra det sørlige Mosel.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Saar og Ruwer gir en lettere, mer delikat og elegant rieslingstil enn Midt-Mosel. Men sku ikke hunden på hårene, for lagringspotensialet til vinene herfra er ikke mindre bra av den grunn.

Uttalt mineralsk stil

Noen av Tysklands mest ettertraktete og høyest betalte viner stammer fra de trange dalene som de to sideelvene til Mosel danner.

Les mer om Moseldalen

Produsenten med det lange navnet C. von Schubert'sche Gutsverwaltung Maximin Grünhaus, til daglig Maxi Grünhaus, holder til i Ruwer og kjennetegnes av en uttalt mineralsk vinstil. Spesielt gjelder det vinene fra Abstberg, vinmarken produsenten har monopol på.

Les mer om Ruwer

Den sørøstvendte og ekstremt bratte vinmarken med skrint skiferjordsmonn teller 14,5 hektar, men utgjør likevel en betydelig andel av Ruwers beskjedne totalareal på 250 hektar.    

Fantastisk potensial

Navnet forteller om en gloriøs historie. Vinene herfra var den gangen det var munker som dyrket druene, reservert abbeden, klostersjefen med andre ord.

Også i dag ville en slik høytstående person vært såre fornøyd med mulighetene til å drikke disse vinene, for så vel Maximin Grünhaüser Abtsberg Riesling Qba trocken 2010 (96737) som den enda mer mineralske Maximin Grünhaüser Abtsberg Riesling Alte Reben Trocken 2010 (96855) og den halvtørre Maximin Grünhauser Abtsberg Riesling Spätlese 2011 (1256) demonstrerer vinmarkens fantastiske potensial.

Disse vinenes eminente egenskaper på matbordet er ubestrudte. De er perfekte følger til klassiske retter med sjømat eller også lyst kjøtt servert med smørsaus eller kremet saus.

Finn gode retter til disse vinene

Dette er viner du med trygghet kan legge i kjelleren. Skal du nyte dem i dag, og det er altså fullt mulig, bør du gi dem en god runde i karaffelen, minst et par timer. Først på den måten får du fram det som er mulig på et så tidlig tidspunkt som knapt to og et halvt år i flaske jo er.

Tørr, men ikke helt

Vinene fra Ruwer kjennetegnes av veldig høy syre, og spesielt i år som 2010. Derfor er de tørre ikke helt tørre. Men de 8,5 grammene restsukker i de to tørre utgavene merkes overhodet ikke på grunn av stålsyra. Og de 77 grammene i den halvtørre ville i en vin fra en annen region føltes mye søtere. Maximin Grünhaus lager også en mellomting mellom en tørr og en halvtørr vin, såkalt feinherb, Maximin Grünhaüser Riesling Qba Feinherb 2012 (96738) , med 19 gram restsukker. En intenst eplefruktig syrefrisk vin med integrert sødme. Perfekt til full sushipakke og annen asiatisk mat.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Maximin Grünhaüser Abtsberg Riesling Alte Reben Trocken 2012

Produsent:
Maximin Grünhäuser
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
9685501
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Maximin Grünhaüser Abtsberg Riesling Qba trocken 2010

Produsent:
Weing. Maximin Grunhauser
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
9673701
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Maximin Grünhauser Abtsberg Riesling Spätlese 2011

Produsent:
Weing. Maximin Grunhauser
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
125601
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Maximin Grünhaüser Rsl Qba Feinherb 2012

Produsent:
Weing. Maximin Grunhauser
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
9673801
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen