Drikke
Her har du toppviner for kjelleren

Her har du toppviner for kjelleren

Markus Molitor byr på trestjerners sødme for den tålmodige og det til svært gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
22 August 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mosel-produsenten Markus Molitor tilhører den tyske sødmeeliten. Få lager så imponerende viner som denne mannen. Og disse vinene er tilgjengelig i Norge til latterlig lave priser. I Tyskland må du ut med 50-60 euro flasken, mens de her ligger på 200-400 kroner. 

Les mer om Markus Molitor

Molitor har sitt eget system for å merke sine ausleser, enten ingen, to eller tre stjerner. Hver vin lages i veldig små kvanta, ned til ett fat, og selv om totalproduksjonen er på «fattige» 250.000 flasker, er Molitor kjent for å ha en ekstremt stor portefølje. Bare i Norge er det i øyeblikket 23 viner av 2011-årgangen i salg.

Lekker frukt i 2011

Og 2011-ene fra Molitor er svært vellykket. Syrene er ikke like ekstreme som i 2010, men frukten er lekker som bare det. Det kommer spesielt godt til uttrykk i hans trestjerners ausleser.

Les mer om 2010-årgangen

De er alle av svært høy kvalitet, men aller øverst troner Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** 2011 (4767) . En elegant og fyldig vin med strålende balanse. I sannhet en imponerende vin for de neste 50 årene. Vinmarken Himmelreich i Graach er kjent for kvaliteten på sine rieslingdruer.

Les mer om Graachs vinmarker

Hakk i hel er de to «solurene», Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2011 (4757) og Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2011 (4761) . Denne siste er utsolgt (etter at Parker ga den 100 poeng). Navnet forteller at her står sola rett på hvilket sikrer veldig høy modning og tilnærmet perfekte druer i gode år.

Les mer om Sonnenuhr

Av svært høy kvalitet er også trestjernerne Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** 2011 (4762) og Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese*** 2011 (4765) .

Les mer om Mosel

Om helflaske er for mye, er Markus Molitor Bernkasteler Lay Riesling Auslese*** 2011 (4764) et godt alternativ. Drøyt to hundre kroner for en vin som holder minst 20 år er fortsatt veldig billig.

Selv om Molitor er berømt for sine søte viner, er hans feinherbs også i en klasse for seg. Feinherb er omtrent det samme som halbtrocken (inntil 18 gram restsukker), men det finnes ingen lovfestete nedre eller øvre grenser. Feinherb høres tørrere ut enn det noe gammelmodige halbtrocken og er sånn sett mer en markedsføringsgimmick. Like fullt er vinstilen blitt ekstra populært i restaurant-Norge, særlig gjelder det enklere viner.

Spesialfeinherb

Molitor kjører feinherb-lina helt ut med Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** Feinherb 2011 (4768) som er en svært fyldig og rik vin med flott syrestruktur og hele 33 gram restsukker, men som balanseres veldig godt av syren.

Selv om den bare har to stjerner, fortjener den noe mer utviklete, men fortsatt purunge Molitor Edition 4. Zeltinger Himmelreich Riesling Auslese** Feinherb 2005 (4777)  oppmerksomhet. Den tilhører hans egen kategori Edition, spesielt utvalgte druer, som alltid vinifieres som feinherb. Nok et veldig godt kjøp.

Les mer om Molitors Edition  

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her