Dagens rett

Estragonspekket svinekam med grønnsaker

Inviterer du slekta på søndagsmiddag, blir alle fornøyde med dette på tallerkenen
Foto: (Frukt.no/Kim Holthe)

Inviterer du slekta på søndagsmiddag, blir alle fornøyde med dette på tallerkenen

Hva med en klassisk festmiddag denne søndagen. Saftig svinekam og grønnsaker er både lettlaget og velsmakende og perfekt på 1. mai.
29 April 2022 - 23:00

Svinekam er kotelettkammen uten bein. Svinekoteletter blir lett tørre når de stekes enkeltvis, men når de stekes som kam og med assistanse av steketermometeret, blir resultatet mye bedre og du får et saftig og godt kjøtt.

Får du tak i økologisk svinekjøtt, eller annet velavlet svinekjøtt, er du dessuten sikret at det har en ren og god smak - helt uten stress og rånesmak - og ikke minst at det ikke har skosåletekstur som er en av grunnene til at mange vegrer seg for å lage denne typen klassiske retter med svinekjøtt.

Svinekjøttet fra denne leverandøren skuffer aldri

Estragon gir kjøttet en aromatisk, vårlig snert, og hvis du serverer hjemmelaget bearnaisesaus til blir smaksopplevelsen enda mer aromatisk.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Estragonspekket svinekam med grønnsaker

Estragonspekket svinekam med grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper.
  2. Bland godt og lag en liten fordypning i midten.
  3. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
  4. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet og legg det i fordypningen.
  5. Hell på eplesaft eller hvitvin.
  6. Stek alt ved 175°C ca.1 time til kjøttet er svakt rosa (termometer på 67°) og grønnsaker og poteter er møre.
  7. Hell på litt mer væske om nødvendig under stekingen. Slik får du nok stekesjy til å servere som saus. 

Tips: Du kan også servere bearnaisesaus til denne retten - slik lager du bearnaisesaus selv.

Flere oppskrifter med svinekam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her